Ahmet ÜNSAL/Manisa

Ege'de vahşet: 3 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldürdü! Ege'de vahşet: 3 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldürdü!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 100 iştiraki olarak 2010 yılında kurulan Türkiye’nin ilk özel lojistik merkezi MOS Lojistik’te düzenlenen törene Manisa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Gezük,OSB Yönetim kurulu üyeleri, MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, MOS Lojistik A.Ş yöneticileri ve sanayiciler katıldı. 
Bugüne kadar 11 bin 501 tren seferinde çevre limanları ile Bölge arasında 388 Bin adet konteynerin demiryolu taşımaları güvenli bir şekilde tamamlandı. 

“SANAYİCİLER OLARAK 2021 YILINDA 9 MİLYAR 600 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK”

MOSB olarak 2021 yılında 9 Milyar 600 Milyon Dolar dış ticaret hacmine ulaştıklarını kaydeden Manisa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, 
  “1964 yılında, Türkiye’nin ikinci Organize Sanayi Bölgesi olarak kurulan Manisa Organize Sanayi Bölgemiz, bugüne kadar gerçekleştirdiği her projesi ile hep öncü bir organize sanayi bölgesi oldu.  Bugün, ülkemizin en güçlü Organize Sanayi Bölgelerinden biri olarak, hali hazırda faaliyet gösteren 224 tesisimiz ile 60 bin kişiye istihdam olanağı sunuyoruz. 14 ülkeden 39 yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan bir Bölge olarak, dünyaca tercih edilen, uluslararası bir Organize Sanayi Bölgesiyiz.  2021 yılında 9 Milyar 600 Milyon Dolar dış ticaret hacmine ulaşan Bölgemiz, katma değerli ürünler üreterek 1 Milyar 400 Milyon Dolar dış ticaret fazlası sağlamıştır. Uluslararası pazarlarda güçlü olan ekonomiler, iş dünyasında etkili stratejilere sahip olan ekonomilerdir. Bu stratejiler içerisinde lojistik ve tedarik zinciri yönetimleri, rekabet üstünlüğü yaratılması noktasında ön safhalarda yer almaktadır. Bugün gücümüze güç katan, Bölgemizin yine örnek gösterilen bir girişimi olan Lojistik Merkezimiz, yüzde yüz Manisa Organize Sanayi Bölgesi iştiraki olarak, Bölgemizin beşinci kısmında,306 Bin metrekare alan üzerine kuruldu.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın katılımıyla açılışı yapılan, “Türkiye’nin ilk Özel Lojistik Merkezi” olan Lojistik Merkezimiz, 2010 yılından bu yana sanayicilerimize hizmet veriyor. Öz kaynaklarımız ile yatırımını tamamladığımız, tüm bakım ve işletme masrafları da tarafımızca karşılanmakta olan lojistik merkezimize bağlı, 9,7 kilometre demiryolu iltisak hattımız, bugün Türkiye’de OSB’ler içerisinde ilk olma özelliğini taşıyor” dedi. 


“DÜNYAYA YOLLADIĞIMIZ 388 BİN ADET İÇİN ÜRÜN DOLU KONTEYNIR MANİSALI SANAYİCİNİN ALIN TERİ”

Türek, “Demiryolları güvenli, çevreci ve planlı taşımacılık imkanı sunan bir üstyapı yatırımıdır. Bizler de lojistik merkezimizde bugün firmalarımıza demiryolu taşımacılığı ile verimli bir konteyner taşımacılığı hizmeti sunuyoruz. Demiryolu hatlarımıza paralel uzanan 135 Bin 500 metrekarelik’lik konteyner terminal alanımızla ise Sanayi Bölgemizin konteyner istifleme alan ihtiyacını karşılıyoruz. Lojistik Merkezimizin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleşen tren sefer sayımız toplam 11 Bin 500’e ulaşmış, çevre limanları ile Bölgemiz arasında 388 Bin adet konteynerin demiryolu taşımaları güvenli bir şekilde tamamlanmıştır.Dünyaya yolladığımız 388 bin adet için ürün dolu konteynır Manisalı sanayicinin alın teri. TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından demiryolu taşımalarımıza tahsis edilen lokomotif ve bağlı vagonlarına yüklenen konteynerlerin yüzde 25’i boş konteynerlerden oluşurken, yüzde 75’lik payı ise dolu ürün yüklü konteynerlerden oluşmakta ve vagonların yüksüz sevkinin önüne geçilmektedir.  Sonuç olarak TCDD Taşımacılık A.Ş. ile oldukça verimli, örnek bir çalışma modeli yürütülmektedir. Manisa Organize Sanayi Bölgemizde her geçen yıl artarak devam eden üretimlerin yüzde 80’i, dünyanın 155 farklı ülkesine ihraç malı olarak gönderilmektedir. Bizim amacımız tüm sevkiyatların demiryolu üzerinden limanlara taşınmasıdır. Zira, demiryolunun, karayolu taşımacılığı karşısında tonajlı mal taşıyabilme üstünlüğü vardır. Hava şartlarından da etkilenmeyerek çevreci ve güvenli bir taşıma modu olması da ayrıca sosyal üstünlüğüdür. Bu nedenle, bizler Lojistik Merkezimiz ile birlikte, TCDD Taşımacılık A.Ş. ile demiryolu kullanımımızda kapasiteyi arttırma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz 11 Bin 500 seferimizde, bizden desteklerini esirgemeyen iş ortağımız TCDD Taşımacılık A.Ş. Ailesi ile bugün 11 Bin 501’inci trenimizin uğurlaması için bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Dileriz ki bu güçlü iş birliğimiz, tüm ülkemize örnek olsun. Bizler gibi başka güzel iş birlikleri kurulsun. Ülkemiz sanayisine katkı sağlansın. Hep birlikte nice güvenli, kazasız-belasız ve verimli seferlerimiz olmasını diliyor; hayırlı kazançlar temennisi ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadeleriyle ne denli gururlandıklarını dile getirdi. 
TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük törende yaptığı konuşmada,
“Ege’mizin tarım ve sanayi şehri olan Manisa’da sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Bugün Manisa Organize Sanayi Bölgesi ürünlerinin ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaşımını sağlayan 11 bin 501’inci trenimizi uğurlamak için bir araya geldik. TCDD Taşımacılık ailesi olarak Manisa Organize Sanayi Bölgemizin alın terini, emeğini en sağlıklı ve ekonomik olarak ulaştırmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz.” Dedi
Demiryolu taşımacılığında Manisa OSB gerçekten diğer sanayi kuruluşlarına büyük örnek rol model olduğunun altını çizen TCDD Genel Müdürü Pezük,;
  “Üretim merkezleri olan Organize Sanayi Bölgelerinin iltisak hatlarıyla ana demiryolu ağına bağlanması çalışmaları yük taşımacılığı açısından büyük önem arz ettiğini açıklayan Pezük, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız öncülüğünde demiryollarında kapıdan kapıya taşımacılığın artırılmasına yönelik OSB ve büyük sanayi kuruluşlarına iltisak hattı bağlantısı yapılmaktadır. Böylece, maliyetler içerisinde önemli paya sahip olan ulaştırma maliyetlerinin önemli oranda düşürülmesi, sanayicimizin ürünlerini ekonomik ve hızlı bir şekilde pazarlara ulaştırmasıyla rekabet gücü artarken ülke kalkınmasına önemli katkı sağlanmaktadır.Bunun en iyi örneklerinden birisi de Manisa OSB Lojistik Merkezi ve iki partner olarak Manisa OSB girişimi MOS Lojistik ve TCDD Taşımacılık tarafından gerçekleştirilen taşıma faaliyetleridir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın katılımıyla açılışı yapılan, “Türkiye’nin ilk Özel Lojistik Merkezi” olan Lojistik Merkezimiz, 2010 yılından bu yana sanayicilerimize hizmet veriyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi, öncü lojistik başarısı ile demiryolu şebekesinde rol modeli olarak gösterilmektedir.Bugüne kadar işletilen 11 bin 500 yük tren seferiyle 4 milyon 600 bin ton yük taşınması bu başarılı organizasyonun en somut örneğidir. İlk etapta Manisa OSB ile Alsancak arasında başlamış olan taşımalar artık Aliağa ve Nemprot limanlarına bağlantı sağlanmasıyla daha da artmıştır. Bugün itibariyle günlük 4 adet yük treni düzenli olarak işletilerek yıllık 53 bin konteyner 830 bin ton yük taşıma kapasitesi sağlanarak, hem ülkemiz kalkınmasına hem Ege bölgemize hem de sanayicimize katkıda bulunulmaktadır.Lojistik şirketlerin uluslararası pazarlara açılması için Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik Merkezi kilit bir rol üstlenmektedir.Anadolu’dan gelen yükleri İzmir Limanı kanalıyla Avrupa’ya taşımak ve Manisalı üreticilerimizin ürünlerini iç ve dış piyasaya pazarlamada Manisa Organize Sanayi Lojistik Merkezi’ne çok büyük bir görev düşmektedir. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik Merkezi ve TCDD Taşımacılık’ın en büyük amacı, tarım ürünleri ve gelişmiş sanayisi ile Ege’nin incisi Manisa’yı, ekonomiye kattığı değer ile Türkiye’de ve dünyada bir marka haline getirmektir. Bu nedenle, taşımacılıkta etkinliği ve verimliliği sağlamak adına Manisa’nın ve dolayısıyla Türkiye’nin lojistik alanda dünya devleri arasında hak ettiği yeri alması için sahada çalışan demiryolcu mesai arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden özveriyle çalışıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın desteği ve demiryolcu çalışanlarımızın da üstün gayretiyle bu çabamız gün geçtikçe daha gözle görülür hale gelmektedir. Manisa Organize Sanayi Bölgesinin çok kıymetli temsilcilerine oluşturdukları bu sürdürülebilir mükemmel lojistik organizasyon ve ihracata yaptıkları önemli katkılar için TCDD Taşımacılık ailesi olarak teşekkür ediyorum” ifade etti.
    Konuşmaların ardından günün anısına birbirlerine hediye verdiler.Manisa OSB Başkan Sait Türek ve Genel Müdür Hasan Pezük ve törene katılanlarla birlikte 11 bin 501. İhracat trenini alkışlarla uğurladı.

Editör: TE Bilişim