Haber: AHMET ÜNSAL

Manisa Yunusemre ilçesinde bulunan Suphi Egemen İlkokulunda eğitim gören 520 öğrenci ve O öğrencilerinin velileri arasında ‘İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan, yorumlayanlar arasındaki yarışmada dereceye girenlere belge ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Suphi Egemen İlkokulu Kütüphanesinde gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde sınıflarda birinci gelen öğrenciler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ayrı ayrı yorumlarken veliler tarafından alkışlarla desteklendi.

520 VELİ KIYASIYA YARIŞTI

Manisa’da 5 yıldır İstiklal Marşı’nın öğrenciler arasında en iyi okuyup yorumlamaya yönelik yarışmaları sürdüren Suphi Egemen İlkokulu okul yönetimi bu yıl ise velileri de dahil etti.

Öğrencilerden sonra İstiklal Marşı’nın okuyup yorumlama sırası gelen 520 veli tam üç hafta boyunca yapılan ön elemelerde kıyasıya yarıştı.

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabulünün 101. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliğine Yunusemre ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Levent Çimen,Suphi Egemen İlkokulu müdürü Evra Seda Satan,Müdür yardımcıları ile öğretmenlerin katıldı.

İŞTE EN İYİ YORUMLAYAN VELİLER

1/C’den Emine Aktaşu, 2/A’dan Özlem Karadağ, 2/B’den Buket Bilir, 2/C’den Zeynep Coşan, 2/D’den Nalan Kükcü, 3/A’dan Cengizhan Yearlikaya, 3/B’den Nurcan Irgatoğlu, 4/B’den Ramazan Kaya, 4/C’den Hamide Adıbelü sınıf birincisi oldular. İlk 10 sınıfın birinci velilerine başarı belgeleri Yunusemre ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Levent Çimen tarafından verilirken madalyaları ise çocukları tarafından takıldı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER VELİLERİNCE AYAKTA ALKIŞLANDI

Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü

İstiklal Marşı’nı yüzlerce öğrenci arasında en iyi şekilde okuyup yorumlayan öğrenciler ise Yağız Demir,Miray Öz,Nilsu Tutal,Fatma Efşa Gider,Asya Babacan,Yağmurcan Altundaş,Ecrin Ersöz,Elif Nur Akagündüz,Gülşen Demirhan,Uygar Kocabıyık,Deniz Sürüm,Hakan Egemen Çakır,Kezibannur Öz,Ömer Faruk Akagündüz ve Ecrin Karataş oldu.

“HEDEFİMİZE ULAŞTIK”

“Bugün burada İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak amacıyla toplandık.Yaklaşık 5 yıldır İstiklal Marşımızı öğrencilerimize ezberletiyoruz.Bu sefer normalden farklı olarak velilerimize de etkinliği aktivite olarak sunduk.İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Çevrim dışı zamanlar bizi hayata bağlar’ projesi kapsamında velilerimizi teknolojiden uzaklaştırmak adına Mart ayından Mayıs adına kadar 60 farklı etkinliğimiz var. 12 Mart ile birlikte bu etkinliklerimize start vermiş bulunmaktayız.Katılım umduğumuzda çok fazla oldu.Amaçlarımızdan bir tanesi İstiklal Marşımızın evde konuşulması, milli duygularımızın kabarmasıydı. Anne kız baba oğul birlikte çalışırken çok duygulu anlar yaşamışlar velilerimiz de an ve an bu görüntüleri bizimle paylaştılar bizde çok duygulanarak seyrettik.Aynı zamanda telefon, tablet ve bilgisayardan uzaklaşarak evlerimizde televizyon kapatıldı.Tam olarak ‘Çevrim Dışı Zamanlar’  bizi hayata bağladı ve milli duygularımız kabardı.Hedeflerimize ulaştık.Bugün burada velilerimizi dinlerken de çok duygulu anlar yaşadık.Tüm katılan velilerimize biz çok teşekkür ediyoruz.Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği sürdürmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim