Dünya ve insanoğlu var olduğundan beri bu kavram şekil ve içerik değiştirse de hep var olacaktır. Çünkü kreş, anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite her nerede okursak okuyalım, acıktığımızda hepimiz aynı oluyoruz. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözü de yeteri kadar açıklıyor bunun önemini.

Küçük çocuklarımız için beslenme çantası ayrıca önemlidir. Belli bir planlama ve bir liste dahilinde hazırlamak, doyurucu ve pratik aparatifler hazırlamak, mutlaka bir meyve koymak, sevdiği sağlıklı bir içecek ve sulu olmazsa olmazıdır bu çanta muhteviyatının. Çantanın da standartlara uygun malzemeden yapılmış olması da ayrıca önemlidir. Protein, süt ve süt ürünleri tavsiye edilmektedir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı zaten çok güzel kararlar alarak okullara göndermektedir.

Çocuklar için kahvaltı çok önemlidir biliyorsunuz ki, hamur işi ve paketli gıdalardan uzak bir menüyle çocuklar güne başlamalılardır. Öğle yemeğinde ise tahıl, ekmek arası peynir veya ızgara köfte, ayran ya da süt, kuru meyve karışımı, ev yapımı kek börek çok önemlidir. Bal, pekmez, yumurta, peynir, fındık, ceviz, badem, meyve de mutlaka olmalıdır çocukların beslenme rutinlerinde. Biraz da annelerin maharetli elleri sevgiyle dokundu mu, tamamdır tüm işlemler.

Doğru besleme, hastalıklardan korunma demektir. Bağışıklık sistemi güçlü olan nesiller de hayatlarını başarı ve mutlulukla inşa ederler.

O zaman kalın sağlıcakla…