Haber: Ahmet ÜNSAL 
Manisa’daki aileler çocuklarına hayvan sevgisini doğal ortamda yaşatabilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesince oluşturulan Sasalı Hayvanat Bahçesinde soluğu alırken o projenin minisi Süphi Egemen İlkokulu Müdürü Sevda Evra Satan ve öğretmenleri tarafından okul bahçesinde yapıldı. 
Maymun, aslan, ayı ve birkaç hayvanın dışında diğer hayvanların yer aldığı Suphi Egemen İlkokulundaki mini hayvanat bahçesindeki ‘Manisa Sasalı Hayvanat Bahçesi’ minik öğrencilerin katılımıyla kurdelesi kesilerek açıldı.

HAYVANLARI KEHDİ ELLERİYLE BESLEDİLER
Okulda eğitim gören 500’ün üzerindeki öğrenciler sınıflarındaki öğretmenleri nezaretinde girdikleri hayvanat bahçesinde bulunan güvercinler, kazlar, ördekler, keklikler, horozlar, tavşanlar, tavuklarla buluştu. Minikler tavşanların çiftleşmesinden tut onların doğal ortamda nasıl yaşamlarını sürdürdükleri görme fırsatı buldu. Minik öğrenciler kendi elleriyle onlara marul, kraker ve benzeri yiyecekler vererek beslediler. Gösterdikleri sevgileriyle büyüklere örnek oldular. Öğrenciler, aynı alanda bulunan tarım serasında ekimler yaptı. Oyuncak trenin üzerine binen öğrenciler bura da bol bol eğlenerek günün finalini yaptı.
     
“HAYVAN SEVGİSİZ BİR ÇOCUK DÜŞÜNÜLEMEZ”

Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, “Çocuklarımız bulundukları apartman ortamında hayvan besleme imkanı bulamayabiliyorlar. Ancak hayvanların onların yaşamlarının bir bölümünde mutlak olması gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle öğretmen arkadaşlarımız ve velililerimiz ile birlikte fikir birliğine vararak mini hayvanat bahçesini oluşturmayı projelendirerek onlarında getirdikleri hayvanlarımızı yaptırdığımız özel yaşam kafeslerine yerleştirdik. Hayvan Hakları gününde de çocuklarımız ile birlikte açılışını gerçekleştirerek buluşmalarını sağladık. Sınıf sınıf öğrencilerimizi hayvanat bahçesine kabul ederek hayvan sevgisini canlı olarak yaptılar. Hayvan sevgisiz bir çocuk düşünülemez. Bundan sonra da buna benzer projelerle çocuklarımızı farklı sürprizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. 

Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü


 

Editör: TE Bilişim