Bana göre dünyadaki en değerli mesleklerden birisidir ‘‘Öğretmenlik’’. Çünkü o mesleğin yetiştirmediği hiç kimse yoktur. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali, Sanatçı, Ressam, Çiftçi, Müzisyen aklınıza hangi meslek dalı geliyorsa hepsi Öğretmenin eğitiminden ve öğretiminden geçer.

Öğretmen demek insanlara yön veren kişi demektir. Elması işlemek kolaydır. Ancak kömürü elmasa çevirmek zordur.

Bir bahçıvanın en büyük tutkusudur çiçek ekmek. Aslında çiçek ekmekten çok ektiği çiçeklerin tomurcuklanması, bahçesini güzelleştirmesi önemlidir. Çiçeklerine bakıp iyi bir iş çıkardığını düşünürken burnuna gelen gül, yasemen, papatya, hanımeli kokuları onu uçsuz bucaksız bir hayal âlemine sürükler durur.

Öğretmenlerimizde bir bahçıvan değil midir ? Yıllarca farklı okullarda farklı renk ve kokulardaki çiçekleri sevgileriyle hayata geleceğe ekmiyorlar mı? Öğretmenlik fedakarlık demektir . Bazen önemli bir işinizden, bazen zamanınızdan feragat etmektir.

Öğretmenler Güneş gibidir etrafına sıcaklık ve ışık verirler.Öğrencilerde çiçek gibidir. Bu ısı ve ışıkla büyür gelişirler. Öğretmen öğrencilerinden hiçbir karşılık beklemez.Onların hayatlarında başarılı birer birey olmaları öğretmenlerine verilecek en büyük hediyedir.

KUTSAL MESLEK

Hangi meslek yaşatabilir insana bunu bilmiyorum ? Tüm öğretmenlerin yaz tatilinde görmedikleri çiçeklerini özlemeleridir. Her yeni Eğitim-Öğretim yılında okul zilini bir an önce duymak için okula herkesten önce girmek isteyişleridir. İşte bu yüzden öğretmen olur insan.

Dertlerinizi kapıda bırakıp içerideki sınıfa ders anlatmak zorunda olduğunuz, hayatın maddi yüklerinin üzerinize bindiği herkesin görmesine rağmen bu yükün üstüne bir de sınıfınızdaki çocuklarınızın hayallerini yüklediğiniz ağır ve kutsal bir meslektir öğretmenlik.

‘‘ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ demiştir Hz.Ali. Bu söz Öğretmenlerin ne kadar değerli olduğunu göstermeye en önemli kanıttır.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk de Öğretmenler için şöyle demiştir;

‘‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneği kazanamamıştır’’.