Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)-
Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Adem Yüküm ve oda üyeleri, mesleklerinde kayıt dışı çalışanlara tepki göstermek amacıyla açıklama yaptı. Odanın 265 üyesi olduğunu ancak bu sayının iki katının kayıtdışı çalıştığını dile getiren Yüküm, farklı işyerlerinde çalışan kişilerin ek iş olarak kendi mesleklerini yaptığını söyledi. Yüküm, "Bu kişiler 3 liralık işi, 1 liraya yaptıkları için esnaf zor duruma düşüyor. Bizler mum gibi eriyoruz. Her gün adım adım eriyoruz. Bu da bizim için çok kötü bir olay" dedi.

Kayıt dışının çözülmediği takdirde mevcut esnafın kan kaybının giderek artacağını ifade eden Yüküm, elindeki mumu göstererek, "Bunun dışında yapacak tek çözüm bu konuya daha dikkatli, daha tutucu davranılmalı. Yetkililerden bu konuda destek alıyoruz. Hiçbir yol haritası çizemedik. Mum gibi eriyoruz. Güneşte eriyen bir parçaya dönüştük biz. Esnaf bitti. Ben kendi esnaf odamızın adına konuşuyorum. Bizim meslektaşımız bir takım tornavidayla çoluk çocuğuna rızkını kazanmak için hayatını tehlikeye atıyor" diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte kayıtdışı çalışan kişileri adım adım takip edeceğini söyleyen Yüküm, "Sokakta kayıt dışı çalışan kişilerin isimlerini vereceğim. Bu konuda duyarlı olunmasını istiyorum. Bundan sonra adım adım takip edeceğim. Biz bir ekmeğin çeyreğini evimize götüremez olduk. Vergiden korkmuyoruz.  Biz devletimizin arkasındayız. Vergisini veren en dürüst insanlarız" dedi.

Editör: TE Bilişim