Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin aldığı kararla Muradiye Organze Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Temsilciliklerine yeni isimler atandı. Mevcut Başkan Osman Kıvırcık’ın Manisa TSO temsilcilik görevi sona erdi. Muradiye OSB’nin 15 Şubat’ta yapılacak olan genel kurulunda başkanlık seçimi yapılacak.  
MURADYE OSB’DEN AÇIKLAMA    
Gelişmelerle ilgili Muradiye OSB’den akşam saatlerinde dikkat çeken bir açıklama yapıldı. İşte açıklamanın tamamı:  
Birçok OSB’nin Genel Kurula geçiş sürecinde muhatap olduğu gelişigüzel sarf edilen sözlerin maalesef günümüz itibariyle biz de odağındayız. Genel Kurul’a geçiş sürecimizin başlangıcından beri üzülerek takip ettiğimiz spekülasyonlara istinaden açıklama yapma ihtiyacı duyuyoruz. 
Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nin “Genel Kurul” başlıklı 11. Maddesi 1, 2 ve 3. Fıkralarındaki;
“OSB’nin onaylı parselasyon planında yer alan sanayi parselleri ile hizmet ve destek alanındaki toplam parsellerin 1/2’sinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması hâlinde, genel kurul oluşum süreci başlar. Yönetim kurulu, OSB doluluk oranlarını takip eder, parsellerin 1/2'sinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması hâlinde, en geç bir hafta içinde durumu Bakanlığa bildirir ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının birer suretini Bakanlığa gönderir. Bakanlık, belgelerin tamamlanmasını takip eden 15 gün içinde ilk genel kurulu toplaması talimatını OSB’ye bildirir. Yönetim kurulu, ilk genel kurulu, Bakanlık talimatının tebliği tarihini takip eden 6 ay içinde toplar.” Hükümlerinin bir GEREĞİ olarak OSB’miz toplam sanayi ve HDA parsel sayısının yarısı oranında işyeri açma ve çalıştırma ruhsat sayısını tamamlaması sebebi ile 15 Şubat 2023 tarihinde ilk Genel Kurulunu yapacaktır. 
Genel Kurula geçişimizle ilgili resmi yazışmalar 5 Ocak 2023 tarihinde tamamlanmış, OSB Müdürlüğümüze Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen onay yazısı ile süreç başlatılmıştır. 
Bu süreçte, bir kurum tarafından OSB Yönetim Kurulu Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyemiz ve bir Müteşebbis Heyet Üyemizin görevden alındığı ve görevden alındığı söylenen kişilerin yönetime yeniden aday olamayacağının konuşulduğu haberleri tarafımıza ulaşmıştır. 
26 Şubat 2021 tarihinde katılımcıların oylarıyla seçilen OSB Yönetimimiz, 4562 Sayılı OSB Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerin kendilerine sağladığı haklar ile hâlâ görevlerinin başındadır. 15 Şubat’ta yapılacak olan Genel Kurulumuzda da katılımcı sıfatıyla aday olup seçilmelerine engel teşkil edebilecek hiçbir durum söz konusu değildir. 
Saygılarımızla. 
Muradiye OSB Bölge Müdürlüğü

Editör: TE Bilişim