Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Akmescit Mahalle Muhtarı Ömer Şen’i ziyaret etti. Ziyarette, Kaynak Mahallesi Muhtarı Oktay Günger, Lalapaşa Mahalle Muhtarı Kader Koçak, Topçuasım Mahalle Muhtarı Mustafa Kutay, Mutlu Mahallesi Muhtarı İsmail Barmaksız, ile MASKİ Genel Müdürlüğü Basın Danışmanı Göksel Topçu da bulundu. Muhtarlar mahallelerinde yapılan kanalizasyon temizlik çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, vatandaşların kanalizasyonlara tehlike teşkil edecek atıkları ve maddeleri atmamaları gerektiğini söylediler.
Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi gerekiyor
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kanalizasyon Daire Başkanı Mümin Deniz, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak genel mahalle temizliklerini başlattık ve 5 mahalleyi de tamamlamış bulunmaktayız. Bunlar Akmescit, Lalapaşa, Mutlu, Kaynak ve Topçuasım mahalleleridir. Bu mahallelerimizde kanal açma araçlarımızla ana taşıyıcı ve toplayıcı hatlarımızı temizledik. Buradaki amaç yapılan temizliğin anlam kazanabilmesi için muayene bacalarının, parsel bacalarının, ve yağmur suyu ızgaralarının gerekli özen gösterilerek kullanılmasını sağlamaktır.  Vatandaşlarımızın her buldukları şeyi atmamaları ve kanalizasyon borularında sıkıntı yaratacak problemleri yaşatmamaları gerekiyor. Aşırı yağışlarda taşmalar olmaması, tıkanıklıkların vatandaşlarımıza ve çevreye tehlike oluşturmaması için önlem gerekiyor. Bastırmış olduğumuz bu broşürlerde ‘Kanalizasyon Çöplük Değildir’ sloganıyla vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Hem biz bir taraftan görevimizi yapıyoruz. Bir taraftan da vatandaşlarımızı korumak adına da onlardan kanalizasyonları temiz tutmalarını rica ediyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak muhtarlarımıza bu konuda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle de teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızı diğer mahallelerimizde de yürüteceğiz” dedi.  

MASKİ tarafından her türlü önlem alındı
Akmescit Mahallesi’nde MASKİ Ekiplerinin sürekli çalıştığını belirten Mahalle Muhtarı Ömer Şen, “MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Yıllardır yapılmayan rögar temizliklerini yaptılar. Herhangi bir su baskınına karşı önlemler de alındı” dedi.
MASKİ, vatandaşın mağdur olmaması için çalışıyor
Kaynak Mahalle Muhtarı Oktay Günger, “MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından mahallemizde yapılan kanal temizlikleri vatandaşımızın mağdur olmaması için alınmış önemli bir önlemdir. Önceden yapılan çalışmalar ile vatandaşımızın kötü koku sorunun yaşamaması sağlandı. Bu uygulamanın yerinde bir çalışma olduğunu düşünüyorum.  Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.
Muhtardan mahalle halkına çağrı, “Biraz daha temiz olalım”
Kanal temizlik çalışmalarına vatandaşın da destek vermesi gerektiğine dikkat çeken Topçuasım Mahallesi Muhtarı Mustafa Kutay, “Mahallemizde yapılan çalışmaları gördük. Kanal temizlik çalışmalarından dolayı da MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Burada halkımıza da sesleniyorum. Biraz daha temiz olalım, derelerimizi temiz tutalım” dedi.
MASKİ, görevlerini yerine getiriyor
Lalapaşa Mahalle Muhtarı Kader Koçak, “MASKİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarından memnunuz. Sıkıntılar oluyor. Ana arterlerin temizlenmiş olmasından çok memnunuz. Gerek çağrı merkezindeki çalışanlar olsun, gerekse sahada çalışan arkadaşlarımız olsun, görevlerini tam anlamıyla yerine getirmektedir” dedi.
 Vatandaşlarımıza da görev düşüyor
Mutlu Mahallesi Muhtarı İsmail Barmaksız ise, “Mahallemizdeki vatandaşlarımızın da kanallarımızı daha dikkatli kullanmalarını istiyoruz. Mahallemde yapılan çalışmalardan dolayı MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.  
 

Editör: TE Bilişim