İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi

Haber ve foto: Ahmet ÜNSAL
Manisalı Şanlı ailesinin ‘Dodo’ isimli muhabbet kuşu açık bırakılan evlerinin penceresinden kaçtı. Konduğu ağacı belirleyen aile itfaiyeden yardım istedi uzun süren kurtarma operasyonuyla Şanlı ailesi sevinç göz yaşlarına boğuldu. Saniyeler sonrasında nefessiz kalan ‘Dodo’ dan hayat belirtisi alınmayınca sevinç göz yaşları yerini hüzne bıraktı.
Sevinç ve kahır göz yaşlarının saniyeler aralığı ile yaşandığı olay Manisa’nın Yunusemre ilçesi Merkez Efendi Mahallesi 3916 sokak üzerinde meydana geldi.
ŞANLI AİLESİ VE YAKINLARI DODO’NUN KAFESİNE DÖNMESİ İÇİN DİL DÖKTÜ 
İlköğretim okulu öğrencisi Yağmur Şanlı, bir süre önce edindikleri ‘Dodo’ isimli muhabbet kuşunu hava alması için bulunduğu kafesinden salıverdi. ‘Dodo’ açık olan evin penceresinden dışarı doğru uçtu. Bir süre kuşlarından ses duymayan Yağmur Şanlı, açık olan pencereyi görünce kuşunun kaçtığını anladı. Annesini haberdar ederek ‘Dodo’nun peşine koştular.
  Şanlı ailesinden anne ve kızı Yağmur, daha önceden cep telefonuna kaydettikleri Dodo’nun ses kaydıyla ağaçlarda aramaya koyuldular. Uzun süren arayışın ardından Dodo’nun izini evlerine yakın olan bir ağacın üzerinde buldu.
İTFAİYEDEN YARDIM İSTENDİ 
Şanlı ailesi ve onları tanıyanlar Dodo’yu yeniden kafesine girmesi için defalarca yaptıkları çağrıya yanıt alamayınca bu kez Manisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığından yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiveni açarak Dodo’nun bulunduğu ağaca doğru uzattılar.
İtfaiye ekipleri Dodo’ya ulaşabilmek için sürdürdükleri kurtarma çalışmaları mutlu sonla bitmesiyle birlikte Yağmur Şanlı ve yakınları sevinç göz yaşlarına boğuldu.
KORKUDAN FENALIK GEÇİRDİ 
Muhabbet kuşu Dodo itfaiye erinin avuçlarından teslim alan Şanlı ailesi Dodo’dan bir hareket görmeyince sevinç gözyaşları yerini üzüntü yaşlarına dönüştü. Korkudan fenalık geçirmesi sonrası nefesinin tıkandığı tahmin edilen Dodo’yu hayata döndürmek için ağızdan solum masajı yapıldı. Sonuç alınamaması sonrası bu kez de su verilerek hayata döndürülmeye çalışıldı.
TÜM ÇABALAR DODO’YU YAŞAMA DÖNDÜREMEDİ 
Muhabbet kuşu Dodo’nun yaşama bağlanması için tüm çabalar sürerken Yağmur Şanlı isimli minik kız kuşuna;
“Dodo ne olursun geri dön, bizi bırakma” sözleriyle birlikte göz yaşlarına hakim olamadı.
İtfaiye erinin solunum masajının ardından anne Şanlı’nında su yoluyla yaşama döndürme çabaları Muhabbet kuşu Dodo’yu kurtarmaya yetmedi.
MAHALLE SAKİNLERİDE ŞOKA GİRDİ  
 
Dodo’nun bulunduğu ağaçtan kurtarılma ve sonrasında onu yaşama döndürme çabalarını evlerinin balkonlarından izleyen onlarca mahalle sakini sevinç ve üzüntüyü aynı anda yaşadı.
“DODO BENİM EVDEKİ NEŞE KAYNAĞIMDI”    
 Yağmur Şanlı muhabbet kuşunun ölümünün ardından “Keşke kurtarmasaydık da bulunduğun yerde sesini duyabilseydik. O benim kısa sürede olsa evin içerisinde neşe kaynağımdı. Onun ölümle- yaşam arasında gidip geldiği anı hayatım boyunca unutamam” dedi.

Editör: TE Bilişim