HABER: AHMET ÜNSAL 

Marmara adası, İstanbul, Bursa, Antalya, İzmir, Manisa, Balıkesir’den Manisa’da yapılan Ege Bölge yarışlarına 200’yeyakın Enduro Motosiklet tutkunları katıldı.
Keçiliköy mahallesinden Mustafa Şenol, Yunus Eylik, Erol Marmara ve Ali Sofuoğlu öncülüğünden gerçekleştirilen Enduro Motosiklet Ege Bölgesi Spil tırmanış yarışları adeta nefesleri kesti.
Sabahın ilk ışıklarından Yunusemre ilçesi Keçiliköy mahallesinde toplanan Enduro motosikletçileri iki ayrı bölgeden Spil’e doğru tırmanışa geçti. Buldukları keçi patikalarından, dere yataklarından hedeflenen yere doğru sürüş gerçekleştirdiler.26 Kilometrelik yolculuğunun ardından Spil’deki bitiş noktasına ulaşan Enduro’cular zorda olsa Ege Bölge yarışını kazasız bitirmenin mutluluğunu taşıdılar.
Yarışlarda hedefe ilk ulaşan Enduro motorsikletçi Yunus Eylik oldu. Erol Marmara ise yarışı ikinci olarak tamamladı. Ali Sofuoğlu ise zorlu parkuru üçüncülükle tamamladı.Üç sporcunun Manisa Keçiliköy grubundan olması Manisalılar açısından gurur verici oldu.
ENDUROCULAR BÜYÜKŞEHİR-YUNUSEMRE VE ŞEHZADELER BELEDİYELERİNE KIRGINLAR
Spil’e doğru uzanan Ege Bölgesi Enduro Motosiklet yarışları öncesinde kendilerine destek verilmesi ve parkur güzergahının belirlenmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyeleriyle yaptıkları görüşmelerden olumlu bir yanıt alamadıklarını belirttiler. 
“BÖYLE BİR İLGİSİZLİĞİ HAK ETMEDİK.”
Manisa’daki yarışın düzenlenmesinden öncü olan Mustafa Şenol ise “Evet bu spor pahalı bir o kadarda tehlikeli bir spor uğraşı.Biz böylesi riskleri alarak bu spor branşını devam ettiriyoruz. Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan yarışlara katılıyoruz. Oralardaki yerel yönetimler başta olmak üzere tüm STK’lara Enduro motosiklet yarışlarını düzenleyen yarışçılara imkanlarını sonuna kadar açıyorlar. Antalya’da yapılan Türkiye Şampiyonası sonrasında Manisa’ya yapacağımız Ege Bölge yarışları için şehrimizde bulanan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere üç belediye başkanına bizzat gidip başvurduk. Sonuç kocaman bir ilgisizlik ve duyarsızlık. Manisa’ya ülke genelinde tanıtımını yapan Enduro Motosikletçiler olarak böylesi bir ilgisizliği hak etmedik. Bizim sporcularımız dere yatağı, olumsuz parkurlar demeden bu yarışı alnımızın akıyla yaptık.” dedi. 

Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü! Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü!


 

Editör: TE Bilişim