Özkan mesajında, "Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine bağlılığını bir destan gibi anlatan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marşımız olarak kabul edilmesinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
Bağımsızlık ve özgürlük inancının neleri başarılabileceğini kanıtlayan Kurtuluş Savaşı, Türk Milletinin gücünü ve büyüklüğünü tüm dünyaya göstermiştir. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır.
Biz ülkemizin her rengine, her zenginliğine saygılıyız, ama hasas olduğumuz kırmızı çizgilerimiz var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız asla mümkün değildir. Özellikle bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza, devletimize ve milli marşımıza saygı duymayan kim varsa gerekli cevabı milletimizden misli ile alır.
İstiklal savaşının elemli ve buhranlı dönemlerinde İstiklal Marşı’mızı kaleme alan merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, Milli Şairimizin dediği gibi “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyerek Milli Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 98. yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim