Trafikte ters köşe: Kavga edecekken bir anda böyle sarıldılar Trafikte ters köşe: Kavga edecekken bir anda böyle sarıldılar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ın Çamlıca Mahallesi ile ilgili asılsız ve gerçekdışı beyanatlarda bulunduğunu iddia ederek; “İYİ Partili Tufan Akan, popülist söylemlerle Millet İttifakının çamur at izi kalsın yaklaşımına en güzel örmektir. MASKİ’den hiçbir bilgi almaya gerek dahi duymadan vurdumduymaz bir şekilde verilen beyanatlarla İYİ Partili Akan iftiralarla, yalanlarla siyaset yapmaktadır” dedi.
Su Krizi Kapımızda
İlçe Başkanı Kutlar, açıklamasına şöyle devam etti: “Şu an tüm dünya küresel boyutta temiz su kaynaklarının korunması yönünde çalışmakta ve projelerini buna göre şekillendirmektedir. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü de bu bilinçle yatırım ve hizmetlere imza atmaktadır. Ancak, Millet İttifakının sadece bugünü düşünen siyasi anlayışı, yapılan yatırımları kavrayabilecek boyutta değildir. Manisa’mızın içme suyu ihtiyacının yüzde 99’u yeraltı su kaynaklarından karşılanıyor. Küresel ısınma, iklim değişikliği, su kaynaklarının kirletilmesi ve aşırı su kullanımı gibi nedenler sonrasında geçmişte yüzeye çok yakın noktalarda ulaşılan suya artık 400-500 metrelerde ulaşılıyor. Atıksu Arıtma Tesisi yatırımları, kayıp kaçak oranlarını minimize etmek için yapılan altyapı hizmetleri, içme suyu depolarının bakım-onarımları gibi hizmetler suyumuzu korumak için yapılıyor” 
“Akan, yapılanları görmezden geliyor”
Kutlar, MASKİ’nin Çamlıca’daki kayıp, kaçak su sorununa neşter vurmak için eski içme suyu ve kanalizasyon hattını sağlıklı bir yapıya kavuşturduğunu ifade ederek, “Altyapının ardından Büyükşehir Belediyemiz tarafından mahallenin üstyapısı yapılarak Çamlıca adeta yeniden inşa edilmiştir. Ancak, İYİ Partili Akan, yapılan hizmetleri siyasi şovu esnasında görmezden gelmektedir. Akan, Çamlıca’nın altyapısının yenilendiğini dahi bilmeyecek kadar Manisa’dan uzaktır” dedi.
Akan, MASKİ’ye Yazılı Olarak Başvurduğunu Söyleyerek Yalan Söyledi
İyi Partili Akan’ın dersini iyi çalışmadığını söyleyen Kutlar, “MASKİ’yle görüşseydin tüm gerçekleri öğrenebilirdin. Bunun yerine yalan beyanatla vatandaşı kandırmayı seçtin. MASKİ’ye yazılı olarak başvuruda bulunduğunu belirterek açık açık yalan söyledin. MASKİ’nin mahalleye hiç gitmediğini söyleyerek yine yalan söyledin. İçme suyunun hijyenik olmadığı yönünde yaptığın beyanatın cevabını tarafsız kurumlar tarafından yapılan analizler sonucunda çürütüleceğini bildiğin için mi MASKİ’ye başvurmadın? Sayın Akan, hayal ürünü düşüncelerinin esiri olmuşsun” ifadelerini kullandı.
İçme suyu tarımsal sulamada kullanılmaz
Kutlar, “Son olarak şunu ifade etmekte fayda var: MHP’nin Üretken Belediyecilik anlayışı hiçbir zaman vatandaşı suçlamaz. MASKİ’nin değindiği nokta Çamlıca’da içme suyunu tarımsal sulamada kullanarak vatandaşın içme suyuna ulaşmasına engel olanlara karşıdır. Bir ailenin yıllık su tüketimini 1 ayda tüketenler olduğunu biliyor muydun? Çiftçilik, tarımsal sondajlar ile yapılır. İçme suyu ile tarımsal sulama yapılmaz. Yazıktır, günahtır. Bunu da öğrenseniz iyi olur. Ayrıca Çamlıca’da üst kotlarda yaşayıp, zaman zaman su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için de MASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarını yürütmektedir. Takdir kamuoyunundur.” dedi.


 

Editör: TE Bilişim