İyi Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Manisahaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın’ın sorularını yanıtlamış, MHP’den kopuş süreci ile ilgili; “MHP ve belediyeden kopuş sürecim tamamen İYİ Parti’nin çizdiği yoldur. Benimsediğim ideolojinin Ak Parti’ye kiralanması beni ve birçok arkadaşı MHP’den kopardı. Bu süreçten sonra İyi Parti ve Meral Akşener’i tercih ettim.” demişti.  

MHP’DEN AÇIKLAMA

MHP İl Başkanı Ömer Baysal, bu sözlerle ilgili açıklamada bulundu.

İşte yapılan açıklama;   

Bir siyasi partinin Manisa il başkanı yaptığı basın açıklamasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin ideolojisini Ak Parti’ye kiraladığını bu sebeplerden ötürü Milliyetçi Hareket Partisi’nden kopuş süreci yaşadığı yönünde kelimeler sarfetmiştir.

Hatırlatmak isteriz ki kiralamayı asıl kendileri iyi bilirler. 24 Haziran seçimleri öncesinde kiralık vekiller ile seçimlere katılma hakkını sağlayan kendileridir.

Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu gün hangi çizgide durmaktaysa bugün de aynı çizgide bulunmaktadır.

Bizler; 7 Haziran 2015 Seçimleri sonrasında yenilenen ve 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Milletvekili adayı gösterilmemesi sebebiyle kendilerinin Partimizden kopuş sürecini yaşadığını biliyorduk. Bizler demek ki yanlış biliyormuşuz.

Son olarak kendilerinin Milliyetçi Hareket Partisinin ideolojisini çok da dert etmemesini istiyoruz. Partimizin ideolojisini Milletimize anlatma görevini bizler yerine getiririz.

Kendileri asıl “HDP Kürt siyasal hareketidir, hatta Terörist Demirtaş ile kahvaltı sofrasında buluşmak bahtiyarlıktır” ifadelerini kullanan Genel Başkanlarının ve partilerinin ideolojisini halkımıza anlatsınlar.

ERYILMAZ'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Editör: TE Bilişim