Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt

MHP İl Başkanı Murat Öner de meclisteki tartışmalara dahil oldu. Öner’in açıklamsı şöyle: CHP İl Başkanı Sayın Balaban, Bazı Belediye Başkanları ve CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin yaptığı mesnetsiz ve asılsız iddialara ilişkin bu açıklamayı yapma gereğini duyduk. Zira bizler sessiz kaldıkça kendilerinde yalanı, iftirayı ve karalamayı hak görenler meydanı boş zannetmektedirler.
15 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda CHP’li meclis üyeleri, demokrasinin gereği olarak sözlerini almış, düşüncelerini beyan etmiş, tartışmaya sebep olan konulardaki iddialarını bir kez daha dile getirmişlerdir. Ancak her ne hikmetse Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün bu iddialara yönelik açıklamalarına sıra geldiğinde, Manisalıların oylarıyla kendilerini gönderdikleri o koltukları terk etme gafletine düşmüşlerdir. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün de dediği gibi gerçekleri dinlemeye cesaret edemediler. 
Şimdi, CHP İl Başkanı ve CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine soruyoruz:
Gerçeklerle yüzleşmekten niçin korktunuz?
Her fırsatta Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ailesini asılsız iddialarla hedef alan bu kirli zihniyete cevabı, Sayın Başkanımız Cengiz Ergün ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz vermiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımızı rantla, rüşvetle suçlamak abesle iştigaldir. Manisalıların oylarıyla Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine getirilmiş olan CHP’li meclis üyelerinin içinde bulunduğu tavır, tabir-i caizse akıl tutulmasıdır. 3 yıldır o koltukları işgal eden bu üyeler, neye ‘evet’ neye ‘hayır’ oyu verdiklerini dahi bilmez bir şekilde davranış göstermektedirler. Bunu Manisalılar da çok iyi görüyor ve biliyor. İçeride evet oyu verdikleri maddelere aradan günler geçtikten sonra farklı bir tutum içine giren bu zihniyet, halkımızın gözünde itibar kaybına uğramıştır. Manisalılar artık bu oyuna gelmiyor, bunu da iyi bilmelerini tavsiye ediyorum.
Manisa’mızın 30 yıldır yapılamamış olan imar planları için Sayın Başkanımız Cengiz Ergün ve Cumhur İttifakı meclis üyeleri, taşın altına elini koymuştur. Şehrimizin önünü açacak, hemşehrilerimizin sabırsızlıkla beklediği bu planlar, Manisa’nın gelecek 50 yılını kurtaracak önemli çalışmalardır. Bu çalışmaları yürütürken, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı rantçılıkla suçlamak, kimsenin haddine değildir. Üretken belediyecilik anlayışıyla Milliyetçi Hareket Partisi bayrağını üç dönemdir en iyi şekilde taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanımıza karşı takınılan bu hazımsız tavrı açıklamaya kelimeler bile yetmez.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün Pazartesi günkü meclis toplantısında da vurguladığı gibi, eğer rant iddianızın arkasındaysanız, Başkanımızın ‘hodri meydan’ çağrısına da karşılık vermeniz gerekmektedir. Gelin planları eski haline çevirin. Ancak Manisalı hemşehrilerimize de ‘biz bu planların yapılmasına engel olduk. Şehrimizin gelişmesinin önünü tıkadık’ açıklamasını da siz yaparsınız. Kanundan yönetmeliklerden bihaber şekilde, ortaya attıkları iddialara kendileri dahi güvenmeyenler, iddialarını Pazartesi günkü mecliste dile getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanımızın yüzüne bakmaya cesaret edememişlerdir. Bu durum da, onların düştüğü acziyetin bir göstergesidir. 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanımızın ayrıştırıcı bir dil kullandığını iddia edenlere de cevabımız nettir. Bu ülkede kimlerle hangi bölücü gruplarla kol kola olduğu belli olan bir partinin mensuplarına sormak isteriz: hangimiz ayrıştırıcı, hangimiz kutuplaştırıcıdır? Bunun da takdiri kamuoyunundur.
Meclisi terk eden meclis üyelerini tebrik eden Sayın Semih Balaban’ın ruh halini de merak etmekteyiz. Halk, sizi o koltuklara toplantıyı terk etmeniz için getirmedi. Meclis toplantısında üyelerinizin söz aldığı da kameralarda görülüyor. İşiniz, gücünüz hep yalan dolan. Toplumun her kesimini kucaklamak sizin fıtratınıza terstir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, halkımızın sorunlarına en doğru şekilde kulak vermeye, büyük Türk milletine hizmet etmeye ve siyasi şov yapmak isteyenlere ödün vermemeye devam edecektir.”
 
 

Editör: TE Bilişim