MHP ve CHP’nin karşılıklı açıklamaları ve iddiaları Manisa’da konuşuluyor. İlk açıklama önceki gün CHP İl Başkanı Semih Balaban’dan gelmişti. 
CHP İl Başkanı Balaban konuyla ilgili iddiasını şu cümlelerle dile getirdi: “Sayın Cengiz Ergün Karakoca’dan başladı ve Uncubozköy’de kişiye özel imarlarına devam ediyor. Karakoca’da bir hukuk kılıfı uydurmak istiyor. Ama yeni edindiğimiz bilgiyle bunun yanlış olduğunu bir kez daha gördük. Ergün’ün kızı Merve Ergün’ün Karakoca’da imar değişikliği yapılarak eko turizm yapılan arazisini satmadan önce o arazi sahipleri LİKAB dediğimiz Lisanslı Kadastro Bürosu’na gidiyor ve burada imar olunup-olamayacağını, imara uygun olup-olmadığını soruyor. LİKAB ise burada yol olmadığı için kesinlikle alana imar verilmesinin mümkün olmadığını söylüyor. O nedenle daha önceki mülkiyet sahipleri bu araziyi satıyorlar. Arazi satıldıktan sonra başka bir lisanslı bir kadastro bürosundan usulsüz bir şekilde ‘Bu alanda yol vardır’ yazısı verilip sonra alan imara götürülüyor. Ergün’e soruyoruz bu lisanslı kadastro bürosu kimdir? Kime aittir? Yapılan bu işlem doğru mudur? Bunun açıklamasını bekliyoruz. Yani daha önceden sıradan bir vatandaş o alana imar almak istiyor ve sonra reddediliyor. Arsanın satışı yapıldıktan sonra ise kılıfına uydurularak, hukuksuz bir şekilde başka bir lisans bürosundan ‘Yol vardır’ yazısı alınarak imar planı değişikliği yapılıyor. Bu iddialara ne söyleyecekler. Ayrıca o alanda yol yokken Büyükşehir’in imkanlarıyla orada yol yapılması ne kadar hukuki ve etiktir. Burada tam bir çiftte standart vardır.
23 Ekim’de MHP lideri Devlet bahçeli Manisa’ya gelecek. Ancak şimdiden büyükşehir belediyesinde Devlet Bahçeli’nin mitingi için büyükşehir yetkililerine, memurlarına, işçilerine katılması için baskılar başlamış durumda. Bize gelen bilgilere göre miting günü bunun için yoklama alacağını iddia ediliyor. İnsanları zorla bu mitinge götürmeye çalışıyorlar. Hiçbir zaman zorla güzellik olmaz. Dayatma ve baskı ile siyaset olmaz. Sonuna kadar bununda karşısındayız. Büyükşehir belediye Başkanı Ergün’ü ve yetkilileri uyarıyoruz. Zorla miting alanına insanları götürmek ne hukuki ne de insanidir.
MHP İl başkanı Murat Öner’e de bir çift sözümüz var. Lütfen sadece HDP üzerinden siyaset yapmasın. Bu konuyla halkın karşısına çıkmasın. Bu ülkede yağmalanan topraklar, bozuk düzen, işsizlik, yatağa aç giren çocuklar var. Bunlarla ilgile de başkandan bir iki cümle duyalım. Tutturmuş bir HDP siyaseti, vatan millet Sakarya edebiyatı. Bunlar insanların karınlarını doyurmuyor ve geleceğe umutla bakmasını sağlamıyor. MHP’li Öner ve partisi bu bozuk düzeni savunuyorlar. Bizde tam tersi bu bozuk düzene karşıyız ve son vereceğiz.”

MHP’Lİ ÖNER’DEN CEVAP    
MHP İl Başkanı Murat Öner söz konusu iddialara şu cevabı verdi:  
Aldıkları cevaplar, yedikleri ayarlar yetmemiş olsa gerek, 6’lı masanın HDP dostu CHP, yine hezeyan dolu açıklamalarını sürdürüyor. Son zamanlarda yalan ve iftiraya o kadar alıştılar ki, büyük olasılıkla hezeyanın kelime anlamını da bilmiyorlardır. O yüzden kelimenin anlamının saçmalamak olduğunu da söylemek gerekiyor.
3 dönemdir kutlu 3 hilal sancağımızı Manisa burçlarında gururla dalgalandırıyor olmamızı bir türlü hazmedemeyen CeHaPe zihniyeti, yalanlarla iftiralarla üç maymunu oynamakla siyaset yaptığını zannediyor. Partimizi, Cumhur İttifakı’nı ve MHP’li Büyükşehir Belediyemizi çekmeye çalıştıkları çamur siyasetine ortak olmayacağımızı o seviyeye inmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum.
Sizler ancak genel başkanınız gibi, New York sokaklarında sosyal medyada acayip acayip videolar çeken tuhaf ergenler gibisiniz. Sizi hiç kimse dikkate almayacak, bunu iyi bilin. Öğrenmeniz gereken çok şey var. Partimize, Cumhur İttifakı’na, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ailesine iftira atmak yerine, önce meclis üyelerinize neye el kaldırıp kaldırmayacaklarını öğretin.
Yunusemre İlçe Başkanınıza üslup dersi verin. Sevgili Balaban, kendine sosyal demokrat diyorsun ya! Bünyende çalıştırdığın öğretmen kardeşlerimize asgari ücretin altında ücreti reva gördüğün doğru mu? Önce buna cevap verin. Ayrıca Sayın Balaban, bir ara belediye başkanlığına adaylık için epeyce hoplayıp zıplamıştın. Adaylığına destek olmaları için çalışanlarına sana maddi destekte bulunmaları için telkinde bulundun mu? “Mitinge zorla adam topluyorlar” iftirasını bize atmadan önce bu sorularıma cevap verirsen, ne kadar “doğru” bir “adam” olduğunu anlarım.
Kıymetli Manisalılar, sizin tatlı su solcusu olduğunu iyi biliyor. Bir kez daha sizlere söylüyorum, söylemekten de çekinmeyeceğim. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan CHP’yi HDP haline çevirmekten utanmadınız. Diyarbakır gibi güzide Türk şehrini, sözde Kürdistan’ın başkenti olarak açık açık ifade ettiniz. Utanmanız yok onu anladık da, ülkeyi bölmeyi amaçlayan bu söylemlerden de mi ar etmediniz?
Manisa’da Cumhur İttifakı olarak bizler bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımıza hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz. Vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek, geleceğe güvenle bakacak projelerle bizler muasır medeniyetler seviyesi için çalışıyoruz. Siz masa başında yaverlerinizle birlikte aday kim olacak tartışması yapmaya devam edin. MHP’li Büyükşehir Belediyemizi, onun değerli Belediye Başkanını ve ailesini kirli zihniyetinizden çıkarın. Attığınız çamurlar işe yaramıyor, bunu da unutmayın!

Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi


 
 

Editör: TE Bilişim