Kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Öte yandan Meteoroloji tarafından paylaşılan uyarı haritasında 30 kente renkli uyarıda bulunuldu. Buna göre; İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Sakarya, Sinop, Bartın, Düzce, Yalova, Zonguldak, Tekirdağ, Kocaeli, Kastamonu, Edirne ve Bursa'ya turuncu kodlu uyarı verildi.

MANİSA DAHİL 15 KENTE SARI KODLU UYARI

Ayrıca; Adana, Artvin, Giresun, Mersin, Manisa, İzmir, Ordu, Trabzon, Osmaniye, Samsun, Rize, Muğla, Antalya, Aydın ve Hatay için de sarı kodlu uyarı verildi.

FIRTINA UYARISI

Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın; gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Antalya Körfezi ile açıklarında 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Orta Akdeniz'de gece saatlerinden itibaren kuzey yönlerden etkisini artırması beklenen rüzgarın; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Sarı: (Hava durumu potansiyel tehlikelidir) Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Editör: TE Bilişim