Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı.  Manisa’da çarşı merkezinde daha önceden Cafe Corner olarak bilinen kafeteryanın arka kısmındaki 11 katlı binanın yıkım konusu tartışıldı.
AK PARTİ: “YIKILMASI LAZIM”
Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, çarşı merkezindeki binayla ilgili daha önceden yıkım karar verildiğini hatırlatarak, “Bizim bildiğimiz kadarıyla binanın kamulaştırılması ve netice itibariyle kent meydanına kazandırılması gündemdeydi. Aslında bu doğru bir karardı. buranın şehre meydan olarak kazandırılması gerekir. Ancak komisyonda alınan karar binanın aynen kalması şeklinde oldu. Biz Ak Parti olarak yıkılmasından yanayız. Bu madde konusunda da çekimser kalacağız.” dedi.  
ERGÜN: “KAMULAŞTIRMA BEDELİ 25 MİLYON TL”          
Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise 2009 yılında göreve ilk başladığında merkez kavşağındaki 11 katlı binanın önündeki Cafe Corner isimli işyerinin yıkım kararının verildiğini hatırlattı. Ergün, “Arkadaki alanın da yeşil alan olarak yıkılması kararlaştırılmıştı. Kafe Corner’in bunulduğu alanın kamulaştırılması için 8.5 milyon TL bir bedel sadece öndeki yerle ilgili çıkmıştı. Ancak binayla ilgili mülk sahipleri mahkemeye gitti. Mahkemede bilirkişinin vermiş olduğu raporlara istinaden şehrin görüntüsünün bozulmadığına hükmetti. Sonuçta mahkeme kararıyla yıkım reddedilmiş oldu ki reddedilmemiş olsaydı bile 15 milyon TL’lik bir kamulaştırma bedeli çıkacaktı.  Öndeki alanla birlikte 25 milyon TL’lik bir kaynağın buraya ayrılması gerekirdi.  Karar bu şekilde çıkmıştır.” Dedi.
Ak Parti’nin çekimser kaldığı madde komisyondan geldiği gibi kabul edildi. Böylece yaklaşık 6 yıl öne yıkım kararı verilen binanın olduğu gibi kalması ve yıkım kararının iptali oy çokluğu ile onayandı.   
 
 
 
 

Editör: TE Bilişim