Manisaspor'da Başkan Abdullah Mergen ve yönetimine "Görevi kötüye kullanma suçu" ile açılan davanın detayları netleşmeye başladı. Savcılık; Manisaspor Kulübü Derneğini ve Devleti zarara uğratarak üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit olarak görüldüğü iddiasıyla cezalandırılmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.
İŞTE O İDDİALAR  
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'in hakim karşısına çıkacak olması Manisaspor'da şok etkisi yaratırken, İddianamede yer alan suçlamalar Manisaspor'un nasıl yönetildiği sorusunu gündeme getirdi. İddianameye göre Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve beraberindeki 13 yönetici ‘Görevi kötüye kullanma', ‘Kulübü zarar uğratma', ‘Muhasebe kayıt hilesi yapma', ‘Devleti zarara uğratma ve ‘Manisaspor tüzüğüne aykırı hareket etme' gibi suçlamalardan hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. İlk duruşma 24 Mart Cuma günü saat 09.30'da Manisa 3. Asliye ceza mahkemesinde görülecek.
BİLİRKİŞİ RAPORUNDA NELER VAR? 
Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere'nin içinde bulunduğu Manisasporlu eski futbolcuların, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen hakkında yaptıkları suç duyurusunu savcılık kabul etmesinin ardından siyah-beyazlı kulübün yönetiminde hareketli saatler yaşanıyor. Başkan Abdullah Mergen ile birlikte ilk dönem yönetiminde yer alan 13 ismin hakim karşısına çıkacağı davanın iddianamesinin içinde yer alan suçlamalar belli oldu. Savcılığa yapılan şikayetin ardından savcılık konuyla ilgili bilirkişi raporu istedi. Bilirkişi Cumhuriyet Savcısı'na sunduğu 15 sayfalık raporun "2-3-8 ve 13. bentlerinde Manisaspor Kulübü Derneği ve Devleti zarara uğratarak üzerlerine atılı suçları işledikleri tüm dosya kapsamasından anlaşılmış olmakta" ifadeleri kullanıldı.
Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere'nin şikâyetçi olduğu iddialar ile ilgili Mali müşavir, banka müfettişi ve spor müfettişlerinin olduğu heyet 21.06.2016 tarihli yazdıkları raporların sonuç bölümünde aşağıda ki iddiaların Manisaspor kulübü tüzüğüne ve dernekler yasasına aykırı olduklarını belirttikleri öğrenildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU DOĞRULTUSUNDA İŞLENEN SUÇLAR
Kulübün eski oyuncusu Bekir Yılmaz'ın kulübe yaptığı bağış karşılığı A002250 sıra numaralı makbuz verildiği ancak 2015 yılı yasal defterlerine kayıt edilmediği kulübün zarar uğratıldığı;
İmza yetkisi en az 2 kişide olması gerekirken tek başına Abdullah Mergen'e verildiği bu hususun dernek tüzüğüne aykırı olduğu;
Kulübün, yönetici Metin Elivan'ın adına ödediği para cezaları için futbol disiplin talimatındaki ilgili hüküm doğrultusunda rücu hakkının saklı olduğu, ödenen para cezalarının karşılığı olarak dernek kasasına giren nakit para olmadığı halde muhasebe kayıt hilesi yapılarak dernek ve kulübün zarara uğratıldığı;
Bankada olması gereken paraların kulüp başkanının denetiminde kasada tutulduğu hususunda ise dernek kasa hesabında 100.00 TL üstü miktarda nakit olduğu ve Manisaspor kulübü derneği tüzüğüne muhalefet edildiği;
Vergi, Sosyal Güvenlik kurumlarına ödenmesi gereken borcun ödenmemesi nedeniyle kulübün ve devletin zarara uğratıldığı belirlenmiştir.
HASGÖNÜLLÜ; "BU DAVA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan davacı Bülent Hasgönüllü; "Bizim açtığımız bu dava Türkiye örnek olacak cinsten. Türk futbolu kafalarına göre iş yapan ama bu yaptıkları işten hesap sorulmayan yönetimler yüzünden bu haldedir. Biz Manisaspor'u düşünerek bu yola çıktık. Şüphelendiğimiz konularla ilgili şikâyetlerde bulunduk. Cumhuriyet savcımız şikayetler üzerine bilirkişi raporu istemiş. Bilirkişi raporunda da Manisaspor'un ne kadar vahim bir şekilde yönetildiği meydana çıkıyor. Nihai kararı yüce Türk Mahkemeleri verecek. Artık adalet yerini bulacak. Gizli saklı hiçbir şey kalmayacak" dedi.
Kaynak: Manisa Olay Gazetesi 

 

Editör: TE Bilişim