MER Gençlik Çalıştayı ortaöğretim öğrencilerini bir araya getirdi. MER Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Kanca, yaptığı açılış konuşmasında, MER Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emre Mermer’in gençlere ve eğitime verdiği öneme dikkat çekerek çalıştaya katılım sağlayan öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akkuyu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay da yaptıkları konuşmalarla İnsan Hakları konusunun önemine değinerek gençlerin böylesine kıymetli bir organizasyonu gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. 

MER Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Kanca, yaptıüı konuşmada; “11-12-13 Mart tarihlerinde Kurucumuz Dr. Emre Mermer’in destekleriyle, Manisa ili ve ilçelerinden pek çok lise öğrencisinin katılımlarıyla İnsan Hakları gündeminde gerçekleşen çalıştay tamamlandı. Çalıştay Kurucu Başkanı Şimal Kanca başta olmak üzere Başkan Yardımcısı Egemen Süslü, Organizasyon Ekip Lideri Berke Furkan Maya, Yardımcısı Dilber Bayram, Yönetim Ekibinde yer alan Arın Mersinli ve MER-Lead Öğrenci Kurulu’nda yer alan tüm öğrencilerimiz ile birlikte Çalıştay Koordinatör Öğretmenimiz Nurtaç Aslan’a eşsiz emeklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Yurt, Şehzadeler Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nurullah Odabaş ve Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz’un katılımlarıyla onurlandırdığı Açılış Programı’nda Mer Koleji İlkokul Müdürü Abdullah Emeksiz, Ortaokul/Lise Müdürü Gülden Avcı, Lise Müdür Yardımcısı Murat Gözeten ile görevli öğretmenler hazır bulundu. 3 gün boyunca devam eden Çalıştayda komite çalışmaları Bilim ve teknoloji, ekonomi, sağlık, eğitim, kültür ve çevre olmak üzere 7 başlıkta ele alındı.

Çalıştayın amacı insan hakları konusuyla ilgili öğrencilerde bir farkındalık oluşturarak dünyada bununla ilgili konuşulan sorunlara çözüm üretmek olarak özetlendi. Gençlerin olay ve durumlara farklı açılardan bakabilmesi, diğer fikirleri saygıyla karşılayıp farklı fikirlerin de olabileceğini anlaması da hedeflendi. Çalıştay, yeni çözüm önerilerini değerlendirebilmeyi öğrenmelerini sağlamak amacıyla yapıldı.

Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Editör: TE Bilişim