Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi! Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi!

Yunusemre ilçesine bağlı Uncubozköy Mahallesi’nde bulunan Manisa Meydan AVM’nin içkili yer olarak tespit edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonlarının talebi mecliste tartışmalara yol açtı. Meydan AVM’nin bulunduğu alanın etrafında Manisa Adalet Sarayı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Tıp Fakültesi, Manisa Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Müftülüğü hizmet binası bulunuyor. CHP Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, “Bu içkili maddede ne yaman çelişkilidir ki milliyetçi muhafaza olarak kendini addeden zat şimdi içki ruhsatı vermeye çalışıyor. Nereye vermeye çalışıyor. Hemen tarif edeyim ben size. Bu 100 metre kare içerisinde Tıp Fakültesi var., Adliye var, emniyet var, kaymakamlık var, Diyanet İşleri var.  Böyle yer olmayan onlarca ruhsat başvurusuna şimdiye kadar herkes ret oyu vermiştir. Bu yaman çelişkiyi anlamakta zorluk çekiyorum. Hem milliyetçiyiz hem muhafazakarız hem bunu derken bu belediye meclisinde üç ayda bir içki ruhsatı veriyorsunuz. Bizde CHP Grubu olarak 13. Maddeye ret veriyoruz” dedi. 
İyi Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Gökhan Köse, “Madde evet veriyoruz” dedi.  
MHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, burada bir siyaset yapılmak istendiğini kaydetti. Güzgülü komisyonda gitmesi gerektiğini kaydetti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, bu maddeyi oylayacaklarını söyledi. Ergün, insanların Manisa yerine İzmir’e kaçtığını ifade etti. Ergün, ret oyu verenlerin OSB’deki hotelde yiyip içtiğini kaydetti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, bulunan alanın alışveriş merkezi olduğu için büyükşehir meclisine geldiğini kaydetti. 
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, belediye olarak çok alkollü yer ruhsatı verdiklerini belirterek, içkili yer belirlenen alanın müftülüğü yakın olduğunu ifade etti, bu yüzden çekinceli davrandıklarını vurguladı. Emniyetin buraya olumlu görüş vermeyeceğini belirtti. Yalçınkaya ise kaymakamlığa yazı yazacaklarını, olumlu görüş alamadıkları takdirde ruhsatın verilmeyeceğini dile getirdi.  Konuşmaların ardından oylamaya sunuldu. Maddeye CHP ve BBP’li meclis üyelerinin yanı sıra hem MHP hem de Ak Parti grubundan da ret oyu verenler oldu.  Özellikle bazı AK Partililerin çekimser kalması dikkatlerden kaçmadı. Oylama 25 evet, 25 hayır çıktı. Başkanın oyu iki oy sayılınca Başkan Ergün kabul edilmesi yönünde oy verdi. Böyle olunca madde 27 oyla alarak oy çokluğuyla kabul edildi.
CHP’DEN AÇIKLAMA 
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise şu açıklamayı yaptı: “Bugün Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirilen Yunusemre İlçemiz Uncubozköy mahallemizde bulunan Manisa Meydan Projesinin olduğu alana, alkol ruhsatı talebi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Meclis toplantısından önce gündem maddelerini değerlendirmek için yaptığımız CHP Grup toplantımızda alkol ruhsatı talebinin REDDİ konusunda karar aldık. Bu doğrultuda oyumuzu kullandık. Zira alkol ruhsatı verilebilecek birçok işyerinin talepleri reddedilirken, CBÜ Uncubozköy sağlık kampüsünün yaklaşık 20 metre ötesinde bulunan, üniversite hastanesinin yolu üstünde bulunan, Manisa müftülüğünün yeni yaptığı Camii'nin hemen karşısında yer alan bu alana alkol ruhsatı verilmesi kabul edilemez bir durumdur. Fakat ne yazık ki, alkol ruhsatı talebi Büyükşehir Belediye Meclis'indeki Akparti ve Mhp gruplarınca kabul edilmiştir! Akparti ve Mhp'nin Belediye Meclis üyelerinin verdiği bu karar abesle iştigaldir! Manisa Müftülüğünce yazılan olumsuz görüş bildirme yazısı dahi dikkate alınmamıştır. Daha fazla rant daha fazla para için yapmayacağı şey olmayan bu güruh ile mücadelemiz sürmeye devam edecektir.”  
İŞTE MECLİSTE İÇKİLİ YER TARTIŞMASI 

Editör: TE Bilişim