Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) "2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri" Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 
"Engelsiz Erişim" ve "Engelsiz Eğitim" sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan çalışmaların ödüllendirildiği törende MCBÜ de "Engelsiz Program Nişanı Ödülü" layık görüldü. 
MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü'nün, otizm spektrum bozukluğu için yaptığı düzenlemelerden dolayı verilen ödülü, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın elinden aldı. 
Açıklamada görüşlerine yer verilen MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, elde edilen başarıda emeği geçen akademik personele teşekkür ederek, göreve geldiği günden bu yana engellilerle ilgili çalışmalara özel önem verdiğini ve Manisa Celal Bayar Üniversitesini “Engelsiz Üniversite” haline getirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. 
Çelebi, engellilere hayatı kolaylaştırmak adına yapacakları çalışmaların aynı hızla devam edeceğini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim