Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali yaptığı açıklamada, "Değerli Manisalılar, Manisa'da ücretsiz dağıtılacak olan maskeler henüz eczanelere ulaşmamıştır. SMS'ler belirli bir sıra dahilinde Sağlık Bakanlığı tarafından yollanacaktır. Süreç tamamen Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda yürümektedir" ifadelerini kullandı.

Oda Başkanı Bali ayrıca şunları belirtti:

"Ücretsiz maske temini son derece olumlu ve doğru bir yaklaşımdır. Ancak maskenin halka ulaştırılması ile ilgili net bir yöntemin belirlenmesinin ve bu yöntemin sürdürülebilir olmasının da hayati derecede önemli olduğu unutulmamalıdır. Maske temininde yaşanacak belirsizlikler nedeniyle eczanelerimizin halkımızla karşı karşıya kalmasını kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Eczacılarımızı görmezden gelen her türlü tutuma karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz. Eczacılarımızı kamuoyunu nezdinde küçük düşüren, itibarını zedeleyen her türlü uygulamaya karşı hukuki itirazlarımızı da yapacağız.

Toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için 7 gün 24 saat süreyle hizmet veren meslektaşlarımıza ve eczane çalışanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Covid-19 pandemisinde vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu vurguluyoruz!"

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, şunu diyen bir yazı 'BÖLGE ECZACI ODASI SMS GELMEDEN ECZANENİZE GİTMEYİN! telefonlarına kısa mesaj şeklinde kod ulaşan vatandaşlarımız, bu kodu eczaneye ileterek maskelerini ÜCRETSİZ olarak temin edebilir. sırasıyla gönderilmeye başlanmıştır. Uygunluğu onaylanırsa 10 gün içinde 5 adet maske teslim'

Editör: TE Bilişim