Ampute Futbol Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası final maçında son şampiyon Angola ile karşı karşıya geldi.
Nef Stadyumu'nda oynanan maçta rakibini 4-1 yenen Ay-Yıldızlılar namağlup şekilde dünya şampiyonu oldu.
Millilerimize kupayı getiren golleri Ömer Güleryüz (19'), Rahmi Özcan (31' pen. ve 44') ve Serkan Dereli (49') kaydetti.
Angola'nın tek golünü ise Adao (24') attı.
Türkiye, 2018'de Meksika'nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası finallerinde yine Angola'yla şampiyonluk maçına çıkmış ancak penaltı atışları sonunda rakibine 5-4 yenilerek ikinci olmuştu.
MANİSALI RAHMİ’NİN PAYI BÜYÜK 
Aslen Manisa’nın Köprübaşı ilçesi doğumlu olan Rahmi Özcan, turnuva boyunca ve final maşında attığı gollerle takıma adeta hayat verdi. Rahmi Özcan’ın bu başarısı Manisalıları da sevindirdi.   
Ünlü futbolcu “Rahmi Özcan kimdir sorusuna şu yanıtı vermişti: 1990 Manisa doğumluyum. Ampute futbola 2005 yılında başladım. Ali abiler varken en küçük bendim. 15 yaşında MillîTakım'a seçildim. O gün bugündür devam ediyorum. Ampute futbol sayesinde Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu'ndan mezunum. Millî sporcu olarak Devlet Dairesi'ne atandım. Ampute futbolun engelli bireylere vermiş olduğu en büyük destek, onu iş sahibi yapmak ve sosyal hayatın içerisine sokmak. Bugünkü kariyerime ampute futbol sayesinde sahip oldum. Defalarca gol kralı oldum.”  
ŞAMPİYONLUK MAÇINDAN SONRA NE DEDİ?
Nef Stadı'nda kendilerini destekleyen sporseverlere teşekkür eden Rahmi Özcan, "Söz konusu milli takım olunca Türk milleti her yerde bizi destekliyor. Kupamız, buraya gelen herkese ve 85 milyona armağan olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın emeği çok fazla. Kendisi hem bize, 'Dünyada ampute futbol Türkiye'den sorulacak.' dedi. İki kez Avrupa şampiyonu olduk. Ev sahibi olduğumuz Dünya Kupası'nın burada kalması gerekiyordu. Sözümüzü tuttuk ve kupayı Türkiye'de bıraktık. Ülkemize armağan olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak'a gitti


 
 

Editör: TE Bilişim