Haber ve fotoğraflar: Ahmet ÜNSAL 
Türkiye’de yaşamlarını sürdüren 400 bin’in üzerindeki Bulgaristan göçmenleri de Edirne, Bursa’nın başını çektiği iller arasında yer Manisa ilindeki Bulgaristan göçmenleri de oylarını kullanmak için kurulan üç sandığa koştu. 
Manisa’nınYunusemre,Şehzadeler,Salihli,Turgutlu ilçelerinde bulunan Bulgaristan göçmenleri oturdukları Karaağaçlı,Selimşahlar,Akmescit,Güzelyurt mahallelerinden kalkarak oylarını kullanacakları Polinas EML, Cumhuriyet İlkokulu ve Karaağaçlı İlkokulundaki seçmen sandıklarına geldiler.
Oylarını kullanmak için araç bulamayan Bulgaristan göçmenleri için ise Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen araçlar sayesinde sandığa ulaştılar.
Bulgarca doldurulması gereken evraklar için ise Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Manisa Başkanı Altan Hafızismailoğlu, Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Mustafa Kader ve Manisa Balkan Muhacırlar Kültür ve Dayanışma Dernek başkanı Murat Yenigün tarafından yardımcı ekipler oyların kullanacağı noktalarda görevlendirildi. 
Okulların girişinde danışma merkezlerinde oluşturuldu. Seçimlere olan katılımın geçen iki seçime oranla daha yüksek olduğu belirtilirken bazı anneler ise kucaklarında bebekleri ile sandık başına geldi.

“PARLAMENTO DA NE KADAR GÜÇLÜ OLURSAK AB ‘DE O DENLİ SÖZ SAHİBİ OLURUZ”  
Manisa’da Bulgaristan Göçmenleri Derneğinin kurucusu İş insanı Mali Müşavir Mustafa Kader, 
“3. Kez yapılan Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu kez kat ve kat önem arz ediyor.Gerek Bulgaristan’da yaşayan gerekse Bulgaristan dışında yaşamları süren Türkler için bu seçimin önemi büyük.En başta soydaşlarımız ve  çocuklarımızın geleceğini oluşturacak.Muhtarlarımızla ve tüm STK larımızla bu seçime gereken önemi verdikleri için teşekkür ediyoruz.Parlamento da ne kadar güçlü olursak AB ‘de  o denli söz sahibi oluruz” dedi.

"GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIK GELECEĞİNE UMUTLA BAK"
Oy kullanmaya gelen soydaşlarla tek tek ilgilenerek oylarını kullanmaları için sandığa refakat eden Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Manisa Başkanı Altan Hafızismailoğlu’da “Vatandaşlarımızın seçimlere olan ilgili geçtiğimiz seçimlere göre çok çok iyi. Bulgaristan’da Cumhurbaşkanlığına aday olan Mustafa Karadayı ve çok değerli milletvekillerimizi mutlak parlamentoya taşıyacağıyız..Manisa’da oy kullanması gereken 4 bin soydaşımızın en az 3 bin’ine oy sandığa taşımaya gayret ediyoruz. Bu seçim biz Türklerin Bulgaristan’daki varlığını hissettirmek öte yanda da AB’de gücümüzün var olduğunu ortaya koyacaktır.’Geçmişine sahip çık geleceğine umutla bak’ sloganıyla hedefimize ulaşmak istiyoruz. Soydaşlarımızı sandığa ve geleceğine sahip çıkmaları için davet ettik.”

Editör: TE Bilişim