Manisa'nın Kula ilçesinde aynı yönde seyir halinde olan otomobil önündeki tıra çarptı. Çarpmanın etkisiyle ikiye bölünen otomobilin sürücüsü yaralandı.

Manisa'nın Kula ilçesi Yurtbaşı Mahallesi E-96 Karayolu üzeri Uşak yönü istikametinde saat 20.30 sıralarında 35 ZV 1566 plakalı Şahin markalı otomobil ile seyir halinde olan H.E. (22) isimli sürücü, aynı istikamette seyreden K.K. (35) idaresindeki 27 AEU 587 plakalı tıra arkadan çarptı. Meydana gelen kazada otomobil ikiye bölünürken, sürücüsü H.E. yaralanarak Kula Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

İLK İKİYE BÖLÜNEN O DEĞİL 
Daha önce de Manisa’da benzer bir kaza dikkat çekmişti. Ülkemizde de zaman zaman kaza sonrası aynı görüntülere rastlandı. Kazada ikiye bölünen araçların ortak noktası aynı marka olması. Uzmanlar bunun sebebini şasi sisteminin zayıf olmasına bağlıyor. Ancak tek neden bu değil. Bir başka neden ise kaza nedeniyle farklı araçların ön ve arka kısımlarının birleştirilmesi. Yani iki kazalı araçtan bir araç oluşturma. Bu tamir işlemi aracın kaza anında mukavemetini azaltıyor. Ortadan ikiye bölünme kolaylaşıyor. Herşeye rağmen bakımlı ve özenle kullanılmış aynı markadan araçlar da var. İkiye bölünmenin genellikle daha önceden tamir veya işlem görmüş araçlarda yaşandığı belirtiliyor. Kaza ihtimalini en aza indirmenin yolu ise hiç kuşkusuz aşırı süratten uzak durmak ve trafik kurallarına uymaktan geçiyor.  

NEDEN İKİYE BÖLÜNÜYOR - GÖRÜNTÜLÜ ANALİZ (TIKLA)

 
 

Editör: TE Bilişim