Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Karaağaç, şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde şoför esnafının hem otobüs kullanıp hem de para üstü vermesinin trafikte tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, vatandaşları özellikle kartlı biniş kullanmaya davet etti. Manisa merkezden Muradiye’ye sefer düzenleyen otobüslerde de kartsız biniş ücretleri değişti. kartlı biniş 8,5 TL’de kalırken kartsız binişler 10 TL’ye yükseldi. 

Karaağaç, “Son günlerde UKOME tarafından zorunluluk arz etmesi nedeniyle yapılan bir düzenleme kamuoyuna toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı şeklinde lanse edilmektedir. Bu durum kesinlikle zam değildir, vatandaşlarımızı kartlı binişe teşvik etmektir.  Ücret tarifelerinde 2022 Mart ayından itibaren kartlı biniş ücreti ve paralı biniş ücreti eşitti.  Kartla binen ile para ile binen aynı ücreti ödediğinden binişlerin tamamı paralı binişe yöneldi. Kimse kartına ön yükleme yapıp kartı ile biniş yapmıyordu. Toplu taşıma şoförlerimiz market kasiyeri gibi para aldı verdi işlerine başladı. Şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde hem otobüs kullanıp hem para alıp para üstü vermek trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmaya başladı.  Bu durumu UKOME genel kurulunda kurul üyelerine anlattık, kartlı binilen ücretlerde herhangi bir artış ya da düzenleme yapmadan sadece kartlı kullanıma yeniden geçişin sağlanması amacıyla paralı binişlere 1,5 TL fark getirdik.  Vatandaşlarımız kolaylıkla çıkartacakları kart ya da mevcut olan kartlarına yükleme yapmak suretiyle aynı ücretle seyahat edebilir. En son yapılan ücret düzenlemesinde de akaryakıt fiyatları zaten bu seviyelerdeydi, sonraki süreçteki akaryakıt artışlarında herhangi bir ücret düzenlemesi yapılmadı. Şuan da toplu taşıma araçlarının hasılatlarının yüzde 70-80’i akaryakıta gitmektedir. Bununda vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.
 

Editör: TE Bilişim