HABER: AHMET ÜNSAL

Sancaklı İğdecik mahallesi muhtarı Arif Kurtoğlu, iki öğrencinin yanı sıra iki ayrı sınıflarda eğitim gören çocuklar ve ailelerin de karantinaya alındığını, diğer velilerin de bu olaydan etkilenerek çocuklarını okula göndermemesi üzerine yüz yüze eğitimin tedbiren durdurulduğu belirtti.
Sancaklı İğdecik Hayrullah Divrik İlkokulunda yüz yüze eğitime giden 1 ve 2. Sınıfta eğitim göre iki öğrenci hafta sonu velileri ile birlikte gittikleri piknikte ailecek Covid-19 virüsüne yakalandıkları ortaya çıkmasıyla birlikte Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Filiyasyon ekipleri Sancaklı İğdecik mahallesine gelerek iki öğrenci ve onların aileleri ile aynı sınıfta eğitim öğretim gören 15’in üzerinde çocuğu evlerinde 14 gün süreyle karantina altına aldı.
İki öğrencinin Covid-19’a yakalanmasının duyulmasıyla birlikte diğer ailelerde çocuklarını yüz yüze eğitime göndermeme kararı almasına neden oldu. Sancaklı İğdecik Hayrullah Divrik İlkokul idaresi okuldaki yüz yüze eğitimi durdururken eğitimi uzaktan eğitim sistemi ile vermeye başladı.
Sancaklı İğdecik Muhtarı Arif Kurtoğlu ‘da okuldaki yüz yüze eğitim ve öğretimin tedbiren askıya alındığını doğrulayarak bu süre içerisinde öğretmenlerin öğrencilere eğitimi uzaktan vereceğini belirtti…

Editör: TE Bilişim