Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi

Manisa'da ekmek fiyatlarında büyük belirsizlik yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta fırınların bir bölümü girdi maliyetlerini gerekçe göstererek gramajı 200'den 210'a, ekmek fiyatlarını ise 3 TL'den 4 TL'ye çıkarmıştı. Ancak bu konuda alınmış henüz bir resmi kararı yok. Fiyat tarifesi olmadığı için birçok fırın eski fiyattan satmaya devam etti.
Fiyat farklılıkları vatandaşların kafasını karıştırdı. Yan yana iki markette 1 TL'lik ekmek fiyat farkı olması tepkilere neden oldu. Bu görülmemiş fiyat kargaşasına hiçbir kurum yeterli müdahaleyi yapamadı. 
Tepkiler çığ gibi büyüyünce belediyelerin zabıta ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri fiyatların geri çekilmesi için denetimlere başladı. Bu da yeterince etkili olmadı. Bazı fırınlar 4 TL'de ısrar ediyor.
Öte yandan ekmek fiyatlarındaki belirsizliğin bu hafta için de ya da bayramdan sonra sona ermesi ve tüm fırınlarda 210 gram ekmeğin 4 TL olması bekleniyor. 
FARKLI FİYATLAR 
Manisa'da an itibarıyla ekmek fiyatları bazı fırınlarda 4 TL, bazılarında 3 TL, zincir marketlerde 3,5 TL, kenar mahallelerdeki bazı fırınlarda 2,75 TL'den satılıyor.  


 

Editör: TE Bilişim