Türkiye’nin önemli domates üretim merkezlerinden olan Manisa’da domates fidelerinin dikimine başlandı.

Nisan ayının ilk günleriyle birlikte toprakla buluşmaya başlayan domates fidelerinin ürünlerinin ise Haziran ayı gibi hasat edilmesi planlanıyor.

Dikim çalışmalarına yerinde incelemek amacıyla 06.04.2022 tarihinde Ahmetli İlçesi’ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa’nın verimli topraklarında havaların ısınmasının ardından çiftçilerin toprağı işleyip domates dikimine başladıklarını söyledi.

Manisa’nın salçalık domates üretiminde ülke genelinde ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken İl Müdürü Metin Öztürk; “İlimizde yetiştirilen domatesler salçalık, sofralık ve kurutmalık olarak değerlendirilmektedir. İlimizdeki domates üreticisi sayısı 7.345 kişidir.  Manisa’da 2021 yılı verilerine toplam 131.665 dekar alanda domates üretimi gerçekleşmiştir. Bunun 105.225 dekarında salçalık, 26. 440 dekarında ise sofralık domates üretimi yapılmıştır.

En çok salçalık-kurutmalık domates yetiştirilen İlçelerimiz Akhisar, Şehzadeler, Salihli, Saruhanlı ve Turgutlu olurken, sofralık domateste ise Turgutlu, Kırkağaç, Sarıgöl, Salihli İlçeleri yer almaktadır.

Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Yeni üretim sezonun üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, mahsulü bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

İl Müdürü Öztürk’e incelemelerinde Ahmetli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak, Kargın Mahalle Muhtarı Sedat Aydın ve konu sorumlusu teknik personeller eşlik etti.

Editör: TE Bilişim