Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak

Kendilerine gelen şikayet ve ihbar telefonlarının ardından CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban ile CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Levent, çevre kirliliğinin yaşandığı Appak Mahallesi’ndeki ormanlık alanda incelemelerde bulundu. 
“TAM BİR ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR”
Appak mahallesinde ormanlık alan içerisinde bulunan mesire alanında yaptıkları inceleme sonrasında kirliliğin bölgedeki zeytin işletmesinden çıkan asitli atık suların doğaya boşaltılmasından kaynaklandığını teptik ettiklerini söyleyen CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban, tesisin çevre katliamına sebep olduğunu ifade etti. 
CHP’li balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bize gelen yoğun ihbar telefonlarının ardından Appak Mahallesindeki mesire alalında incelemelerde bulunduk. Yaptığımız incelemelerde karşılaştığımız manzara karşısında gözlerimize inanamadık. Ormanlık alanda tam manasıyla bir çevre felaketi ve katliamı yaşanıyor. Ayrıca çevre halkından aldığımız bilgiler doğrultusunda kirliğinin kısa süreli değil, uzun süredir yaşandığı bilgisine ulaştık. Mesir’e alanı boşaltılan siyah renkli atık su sebebiyle neredeyle tamamen siyah alana bürünmüş. Ayrıca içinde asit olduğu ifade edilen siyah renkli suyun mesire alanındaki ağaçlar ile bitki örtüsünü de olumsuz yönde etkilediğini tespit ettik.”
“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
CHP’li Balaban açıklamasının devamında çevre katliama sebep olan zeytin işletmesi hakkında gerekli yatırımların uygulanması için yetkililere çağrıda bulunarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu bölgede tam olarak ormanlık alan, ağaçlar ve bitkiler katlediliyor.  Her zaman söylediğimiz gibi CHP olarak çevre katliamlarının her zaman karşısındayız. Hiçbir zamanda buna müsaade etmeyiz. Çevreyi kirleten ve kaçak yollarla ormanlık alana kirli sularını deşarj eden tesis hakkında bir an önce gerekli yasal işlemler yapılmalı. Bu konuda ilgili kurumları göreve davet ediyoruz.”
“SADECE ÇEVREYİ DEĞİL, YERALTI SULARINIDA KİRLETİYOR”
Bölgede incelemelerde bulunan CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Levent ise, kirliliğin sadece çevreyi değil, yeraltı sularını da olumsuz yönde etkilediğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Yaşanan çevre felaketi ile ilgili olarak vatandaşlarımızdan sayısız ihbar telefonu aldık. Gelip incelediğimizde de korkunç manzaraya şahit olduk. Kaçak yollarla asitli atık sularını deşarj eden bu tesis sadece çevreyi kirletmekle kalmıyor, yeraltı sularını da olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü bu sular yeraltı sularını da karışıyor. Bir an önce yetkililerin bu konuya duyarlılık gösterip, yaşanan çevre felaketinin önüne geçmesi çağrısında bulunuyoruz. Geçen her bir gün çevre kirliliğinin dahada büyümesine sebep olacak.”

BAŞKAN BİLGİN: TESİSİN SAHİBİ KİM? 
Yaşanan çevre katliamı ile ilgili açıklamada bulunan CHP Saruhanlı Belediye Başkanı Başkanı Zeki Bilgin, yaptıkları incelemeler sonrasında ormanlık alana kaçak yollarla asitli atık sularını bırakan zeytinlik işlemesinin 2019 yılı yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan adayı olan ve AK Parti’li eski il genel meclisi üyesi Burhan Tezcan’a ait olduğunun ortaya çıktığını iddia etti.
 
CHP’li Belediye Başkanı Bilgin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Appak mahallemiz de yaşanan çevre kirliğiyle ilgili vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayetler geldi. Yaptığımız inceleler neticesinde bölgede yaşanan kirliliğe mesire alanına yakın olan bir zeytin işletmesinin olduğunu ve bu tesisin geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP’den Belediye Başkan adayı olan, AKP’li eski il genel meclis üyesi Burhan Tezcan’a ait olduğunu tespit ettik. Belediyemiz bünyesindeki çevre mühendisimiz ve ilgili personelin yaptığı incelemeler neticesinde işletmenin çevreye zarar verecek asitlerin yer aldığı karasuyu kaçak yollarla ormanlık alanda doğaya saldığını tespit ettik. Doğayı nasıl kirlettiğini, atık suları doğaya nasıl kaçak bıraktığını fotoğrafladık. İşletmenin doğaya saldığı bu kara suyu işletmesinde yapacağı bir havuzda toplayıp arıtma yapması gerekiyor. Ancak yaptığımız tespitlerde işletmede böyle bir durumun olmadığının bilgisine ulaştık. Ayrıca eskiden AKP ilçe başkanı olan şuan ki köyün muhtarının bu tesisi birkaç defa şikayet ettiğini, işletme geçtiğimiz yıllarda cüzi oranlarda ceza kesildiğini öğrendik. Elimizdeki belgelerle birlikte önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikli Müdürlüğü başta olmak üzere gerekli yerlere şikayette bulunduk. Üzerimize düşen görev neyse yapacağız.”

Editör: TE Bilişim