Salihli’nin Mersinli Mahalle Muhtarlığı, Kırsal Kalkınma Kooperatifi ve Taşıyıcılar Kooperatifi, Yörük kültürünün önemli geleneklerinden olan deve güreşi etkinliğini 56 yıl sonra yeniden gerçekleştirdi. Mersinli Mahallesi arenasında gerçekleştirilen deve güreşlerine Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerinden yaklaşık 130 şampiyon deve katıldı. Güreşleri Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, Yalım Şenkaya, İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, oda, dernek, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişi izledi. Kıran kırana geçen güreşlerde pehlivan develer, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi, Ziraat Odası, Muhtarlık, Şoförler Odası, Taşıyıcılar Kooperatifi ve Ahmet Kayalı kupası için yarıştı. Dereceye giren deve sahiplerine kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Mersinli Mahallesi olarak 56 yıl sonra deve güreşi yaşamanın heyecanı içinde olduklarını belirten Mahalle Muhtarı İslam Budak, güreşleri her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.
Güreşlerin Salihli merkezde yapılan güreşlerden daha kalabalık bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Zeki Kayda ise, Mersinli Mahalle halkını kutladı. Deve güreşlerinin bu bölgenin önemli geleneği olduğuna dikkat çeken Başkan Kayda, “Bu geleneği yaşatanlara teşekkür ediyorum. Türk kültürü olan deve güreşi geleneğini yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Kaynak: iha