15-25 yaş arasındaki gençlere özel düzenlenen yarışmaya toplamda 204 öğrenci katıldı. Murat Kutlu Manisa Muradiye Camii İç Mekan fotoğrafıyla birinciliği elde ederken, Tolgahan Toprakseven Manisa Sultan Camii yansıma fotoğrafıyla ikinci, Enes Akcan da Turgutlu - Mevlana Camii fotoğrafıyla üçüncü oldu. 4 ila 30. fotoğraflar da mansiyon ödülüne layık görüldü.  

İlk otuz fotoğrafın sergilendiği ödül töreninde sergi açılışını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, İl Müftüsü Mustafa Soykök ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Diyanet İşleri Uzmanı Züha Seven yaptı.  

Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!

Törende yaptığı konuşmada; Gençlerin Kadrajından Manisa ve İlçe Camileri Fotoğraf Yarışmasına büyük bir ilgi göstererek aileleriyle birlikte ödül törenine gelen gençlere ve tüm misafirlere teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Müftüsü Mustafa Soykök şunları kaydetti:
“Biz bu yarışma vesilesiyle bakmakla görmek arasındaki farkı farkeden gençlerimizle tanışmak istedik.  Sanat, estetik müslümanlık duygumuzun olmazsa olmazlarındandır. Rabbim gençlerimizle bunu yaşatmaya bizi muvaffak kılsın. İslam’ın insanlığın geleceğine dair söyleyeceği neler varsa, İslamın hakikatleri ile gençlerin enerjisi birleştiğinde dünya daha güzel olacak ve yüce dinimiz İslam’ın vaat ettikleri güzel dünyamızda, yeryüzünde gerçekleşmiş olacak” dedi. 


Törende yarışmada dereceye giren gençlere ve ailelerine hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen şunları kaydetti: 

“Yarışmada birincilik ödülü alan fotoğrafta, teravih namazına gelen küçük bir yavrumuz oyuncağını da yanına almış, onu da safa dizmiş. Bu çok güzel bir kare, jüriyi tercih ettikleri bu seçimden dolayı tebrik ediyorum. Projenin çıkış amacının da bakmakla görmek arasındaki farkı fark eden gençlerin kadrajından yansıyanları tespit etmek olduğuna göre bu tercih çok doğru bir tercih olmuş.

Kur’an’ı Kerim’de Yüce Rabbimiz bir çok ayette “Gözleri var görmüyorlar, kalpleri var anlamıyorlar, kulakları var duymuyorlar” buyuruyor.  Demek ki Cenabı Allah bizim baktığımızda görmemizi istediği şeyleri farketmemizin önemli olduğuna vurgu yapıyor. Her gün bakıyor her gün görüyoruz ama hakkı hakikati ne kadar farkedebiliyoruz. Cenabı Allah “başın üzerindeki gözler kör olmaz, kör olan sinelerdeki kalplerdir” buyurur. Fotoğrafı çeken genç kardeşimizin şuradaki güzelliği görüp farkettiği gibi, kainattaki güzelliği de görebilecek gözlerin sahibi olabilmeyi nasip etsin bize Rabbimiz. Allah hakikati görme kabiliyetini kaybettirmesin bizden inşallah” dedi. 


İşliyen sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte ve günümüzde hat sanatıyla, resimle, şiirle meşgul olan büyük alimlerimiz var. Bu aslında insanın içindeki hakikat arayışının bazen söze, bazen kaleme bazen de bu yarışmada olduğu gibi kadraja dökülmesinin sonucudur. Önemli olan bu arayışı devam ettirmek ve neticede hak ve hakikatle buluşmayı başarmaktır. Gençlerimiz iyilikle meşgul olsun, güzellikle meşgul olsun, şiirle, edebiyatla meşgul olsun, kötülükten, zararlı ve yanlış olandan zihnini ve kalbini korusun diye çaba gösteren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi. 
 
Ülkemizde 84 milyonluk nüfusumuzun 54 milyonunun düzenli internet kullandığına dikkat çeken İşliyen; “Günlük ortalama sekiz saati internette geçiriyoruz. Küçücük bir ekranın başında bütün bir hayat geçiyor. Hapsoluyor çocuklarımız oraya. Sadece onlar değil anne ve babalar da hapsoluyor. Hayatımız orda tükenip gidiyor. Bütün bu tehlikelerin içerisinde çocuklarımızı sanatla, sporla, güzellikle ve netice itibariyle ahlakla ve hakikatle buluşturma gayretleri çok kıymetli gayretlerdir. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyor, gençlerimize dua ediyorum. Rabbim onları da bizi de muhafaza eylesin, korusun, sevsin, sevdirsin, sevindirsin. Rabbim cümlenizden razı olsun” diyerek sözlerini tamamladı. 

Program yarışmada dereceye girenlere ödül takdimiyle sona erdi. 

Törene Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Temel Kacır, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Fadıl Soykök, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Vehbi Özkar, yarışmada jüri üyeliği yapan Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Fotoğrafçı Turgay Duyar ve Yunusemre Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Fotoğrafçı Mustafa Bilir, İl Müftü yardımcıları, İlçe müftüleri, gençlik koordinatörleri, manevi danışmanlar, yarışmada dereceye giren gençler, aileleri ve öğretmenleri katıldı. 

Editör: TE Bilişim