Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Zafer Bayramı’nın daha coşkulu ve katılımlı kutlanması amacıyla, Manisalıları 30 Ağustos günü kentin, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü Türk bayraklarıyla donatmaya davet etti.

Vali Güvençer, bayramın coşku içinde kutlanması için valilik ve yerel yönetimler tarafından çeşitli programlar hazırlandığını belirterek, Manisa’nın Türk Bayrakları ile donatılmasının bayram sevincine daha da anlam katacağını söyledi.

Vali Güvençer, “95 yıl önce 26 Ağustos’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan, her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun azmi, fedakarlığı ve inancı sayesinde 30 Ağustos’ta kazanılan zafer, Cumhuriyetimizin temellerini oluşturmuştur. Tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde, istiklal ve bağımsızlığına kasteden her türlü girişime karşı koyan, bağımsız yaşama arzusundan asla vazgeçmeyen Milletimiz, 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferle, üzerinde yapılan hesapları boşa çıkarmıştır. Bugün de bizlere düşen, ecdadımızın kanlarını dökerek kurduğu Cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içerisinde daha da yüceltmek ve güçlendirmektir. Türk Milletinin tarihe destan yazdığı Kurtuluş Savaşını taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümünde, Manisa ilimiz ve ilçelerini en ücra köşelerine kadar varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü Türk Bayrakları ile donatalım. Evlerimizi ve işyerlerimizi en yoğun katılımla Türk bayrakları ile süsleyerek, Bayramımızı kutlayalım” dedi.
Kaynak: iha