Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz,  Türkiye’de ilk organize sanayi bölgesi kurulan illerden birinin Manisa olduğunu söyledi. 1963’te kurulan Manisa Organize Sanayi’sinin Çinli yatırımcılar tarafından 2000’li yıllardan sonra en iyi yatırım yapılabilecek 10 kentten biri olarak seçildiğine vurgu yapan Yılmaz, Avrupa’da da Financial Times tarafından en iyi yatırım kenti olarak seçildiğini kaydederek bunun nedeninin Manisa’nın 3 bin yıllık tarihi boyunca her zaman ticaretin merkezi olmasından kaynaklandığını açıkladı. 
Manisa’da bugün Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurduğu Manisa Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte 7 tane Organize Sanayi Bölgesinin olduğunu belirten Yılmaz, “4 tanesini daha kuruyoruz. Bunlardan 2 tanesi merkezde, 1 tanesi Alaşehir’de, 1 tanesi de Saruhanlı’da kurulacak. 7 OSB’mizde 230 bin civarında kişi istihdam ediliyor. Her gün İzmir’den Manisa’ya 37 bin insan çalışmak için geliyor. Manisa mevcut değerlerini ne kadar kullanıyor. 6 milyar 400 milyon dolara yaklaşan ihracatımız var. Pandemi döneminde Nisan 2020 ile Nisan 2021 dönemleri arasında ihracatını yüzde 136 artıran bir ilimizdir İstanbul’dan sonra. Manisa endüstri 4.0 ve buna bağlı yatırımlarını dünya piyasalarında rekabet gücünü elinde bulunduran Türkiye’deki nadir bölgelerden biridir” diye konuştu. 
Manisa’daki işsizlik oranının Japonya’nın altında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Ama Manisa’da şöyle bir sıkıntı var. Bütün işyerleri işçi arıyor. Genç nüfusun dışındaki bütün işsizler iş arıyor. O zaman ortada bir sıkıntı var. Avrupa’da yükselen trend olan endüstri meslek lisesi olarak adlandırdığımız ara elemanı yetiştiren liselerimiz yok. Temel sıkıntı budur. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu soruna çözmek için proje hazırladık. Sanayicinin talep ettiği bir okul hazırlamaktı. 308 olan öğrenci sayımız binlere yaklaştı. İnsanlara doğru adresi verirseniz, doğru okula gönderirseniz sanayicinin talep ettiği ara elaman ihtiyacını ortadan kaldırmış olursunuz, işsizlik sorununu çözmüş olursunuz” dedi.

Editör: TE Bilişim