Dolandırıcıların "virüs" tuzağı:  Tek tıkla 10 milyonu uçtu Dolandırıcıların "virüs" tuzağı: Tek tıkla 10 milyonu uçtu

Ahmet ÜNSAL
Türkiye’nin en köklü ve en eski 74-63 Nolu yolcu taşıma kooperatiflerinden olan Manisa Seyahat firması başkanı Levent Zibeller’den, akaryakıta yapılan peş peşe zamlarla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. 
“MAZOT 6 TL İKEN YOLCU ÜCRETİ 13 TL İDİ”
 1977 yılından buyana Manisalıları İzmir’e İzmirlileri de Manisa’ya taşıyarak hizmet veren Manisa Seyahat firmasının 100’ün üzerindeki taşıma filosu son günlerde gelen zamlarla zor durumda. Yolcularını bilgilendirmeye yönelik ayrıca zamlarla ilgili hükümete sitemlerini dile getiren Manisa Seyahat Firması Başkanı Levent Zibeller; “Hükümet önü durdurulamaz akaryakıt zamlarıyla bizleri müşterilerimiz önünde günah keçisi yaptı. Bizleri sürekli zam yapan taşıma şirketi haline getirdi. Mazot 6 TL iken yolcu ücreti 13 TL idi şimdi mazot 30 TL’ye doğru hızla gidiyor. Ne yapacağımız şaşırdık.”
“KEŞKE ZADECE AKARYAKIT ZAMMIYLA KALSAK”
“Keşke sadece işimiz akaryakıt zamlarına kalmış olsa yedek parça, servis ücretleri, sigorta poliçeleri, lastik, personel giderleri, garaj çıkış ücretleri bu işletmeyi nasıl yöneteceğimizi ve işin içinden çıkacağımızı şaşırdık. Değerli yolcularımıza devam zam yapan firma konumuna getirildik. Ülkemizin bugüne kadar girmiş olduğu her türlü zor süreci atlattık. Ancak bugün gerçekten işimiz çok zor. Umudumuz inşallah bu zamlar bir yerde durur bizlerde yol haritamızı belirleriz. Hayatta en zor süreç belirsizliklerin yaşandığı süreçlerdir. Biz bu sürecin altından nasıl kalkabiliriz onu kara kara düşünmekteyiz.”
“ZAM BİZİM İNSİYATİFİMİZDE DEĞİL”
Başkan Zibeller: “Biz zam tarifelerimizi İzmir Karayolları 3.Bölge Ulaştırma Müdürlüğünden alıyoruz. O nedenle yolcularımızın zamları bizim tarafımızdan yapılmadığını bilmesini gelen zamlar karşılığında bizleri acımasız şekilde eleştirmeleri bizleri gerçekten üzüyor. Bizlerin tek amacı var oda yolcularımıza en iyi hizmeti sunabilmek adına sabahın 05:00’inde kontak açıp gecenin 23:30’unda kontağı kapatmaktır. Yolcularımızın kendileri başta olmak üzere tüm yakınları bizlere birer manevi emanettir. Yalnız şunu da bilmeliler k tekerler dönmemektedir. Saygılarımızla…” ifadeleriyle yolcularını bilgilendirdi.

Manisa -İzmir otobüs ücretleri tam 35, öğrenci 33 TL olarak uygulanmaya başlandı. 

Editör: TE Bilişim