Manisa’da tiyatroya olan ilgi her geçen gün artıyor. Eskiden tiyatro salonlarının boş kaldığı Manisa’da artık o günler geride kaldı. Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz öncülüğündeki Şehir Tiyatrosu’nda oyunlar dolu salonda sergileniyor. Bazılarına girmek mümkün olmuyor.  
Tiyatronun gelişmesiyle birlikte oyuncular da kendilerini geliştiriyor. Son yıllarda Manisa’da yetişen isimler önemi dizilere transfer oluyor. Ahmet Uğur Say, Vatanım Sensin, Kösem Sultan gibi diziler başta olmak üzere birçok yapımda yer aldı. İsmail Ege Şaşmaz son günlerin izlenen dizisi Söz’de rol aldı. Aytaç Şaşmaz ise Lise Devriyesinde oynuyor. 

Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, başarının sırrını anlattı. Bir kaç kişiyi de tiyatro oyunculuk bölümlerine kazandırdıklarını ifade eden Tayfun Şengöz, “Konservatuvar okuyan ve mezun olanlar var. İsmail Ege Şaşmaz, Ahmet Uğur Say ve Aytaç Şaşmaz son transferler. Manisa da gittikçe tiyatroya ilgi büyüyor. Gençler bu konuda çok ilgili. Azimle çalışan ve yeteneği olup disiplini elden bırakmayan arkadaşlar kendilerini geliştirerek bu yolda ilerliyorlar. Önce oyunculuğun temel bilgilerini almaları lazım. Aldıkları tüm bilgileri sahnede oyunlarla pekiştirip kendilerini tanıyarak oyunculuklarını sergiliyorlar. Zeka, pratiklik, hızlılık, bol okuyup, araştırıp, gözlemleyen oyuncular yetiştiriyoruz. Bir nevi akademik eğitim alıyorlar. Sahne bilgileri dışında kişisel gelişim de uyguluyoruz. Doğruluk dürüstlük saygı sevgi ve çaba… Diksiyon, rol, sahne bilgisi, doğaçlama, mimik, tirad, kondisyon temel dersleri… Bu işin sırrı bu…” diye konuştu. 


Editör: TE Bilişim