Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi 2.Oturumu Ve Maski Olağan Genel Kurulu 2. Oturumu gerçekleştiriliyor. Meclis toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılıyor.

Toplantıda 1 aya kadar Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasına taşınacağını belirten Başkan Cengiz Ergün, Manisa Prime ile ilgili de bilgi verdi.

“Manisa Prime Açık ihaleye çıkmak istiyoruz. Burayı alıp işletmek amacıyla gerekli şartnameyi hazırlayacağız. İlgili hukuk birimimiz gerekli çalışmasını yapıyoruz. O yeri taliplilerine açık ihale ile sunacağız. Kimse talip çıkmaması durumunda bizim ilgili şirketlerimiz devreye girecek.” dedi.

CHP grubu Manisa Prime’ın isminin yabancı bir ismi olması nedeniyle değiştirilmesini önerdi.

Bakan Cengiz Ergün ise yeni isim tekliflerini beklediklerini ifade etti.

Yapılan oylamada CHP ve İyi Parti çekimser kaldı, Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla Manisa Prime’ın 25 yıllığına kiraya verilmesi konusunda Başkan Cengiz Ergün’e protokol imzalama yetkisi verildi.

Manisa Prime maddesi:

Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonun 13 Kasım 2020 tarihli raporuna göre Manisa Prime projesi kapsamında yapımına devam edilen B bloktan oluşan ortak kullanımda bulunan ticari alanların BESOT A.Ş.’ye elde edeceği aylık net gelirin yüzde 50’si karşılığında Franchising/işletme/işlettirme hakkının 25 yıl süreyle devredilmesine ve konuya ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanına protokol imzalama yetkisi verilmesi maddesi…   

Editör: TE Bilişim