Hükümetten esnafa bir destek daha.  Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnafa yönelik faiz indirimli kredilerin üst limitinin 350 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.  Çınar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Kredi limitinin 350-400 bin TL olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.  Böylece Başkan Çınar’ın ifade ettiği limit bakanlık tarafından olumlu bulundu. Çınar, “Bizim istediğimiz haklı bir talep olduğu için bakanlığımız bu talebimizi olumlu buldu. Esnafa verilen kredi limitimiz 350 bin TL’ye yükseltildi” dedi. Manisa’da kooperatiflerin dağıttığı kredi finansmanı 2 milyar 200 bin TL’ye geçti. 
Başkan Çınar, “Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz beyanda esnafımıza verilen kredi limitlerinin 350-400 bin liraya çıkarılmasını istemiştik. Bizim bu açıklamalarımız, Ankara ile olan temaslarımız bunu yerine getirdi. Yaptığımız çalışmaların sonucunu aldık ve geçtiğimiz hafta başında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla Halk Bankası Genel Müdürümüzün desteğiyle TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgün’ün önemli çalışmalarıyla bizlerden aldığı güçle bu limitlerin 275 bin liradan 350 bin liraya çıktığını görmekteyiz. Genel kooperatifler için limitler çeşitli kategorilerde değerlendiriliyor. 1 ve 2. gruplar 350 bin lira, 3 ve 4. Gruplar 300 bin lira, 5. Grup 250 bin lira, 6 ve 7. Gruplar için limit fiyatı 175 bin liradır. Manisa’da 22 tane esnaf kefalet kooperatifi var. Bu 22 kooperatiften 20 tanesini 350 bin lira kredi kullandırabilecek durumda. Bu da Manisa’da birliğimize bağlı kooperatiflerimizin ne kadar güçlü olduğunu, esnafımıza ne kadar sahip çıktığını, esnafın da kooperatiflere ne kadar sahip çıktığının önemli bir göstergesidir. Hayırlı olsun hepimize. Bu bizim için önemliydi. Bu bayramda para finansman sıkıntımız var. Para gelirse bayramı rahat geçireceğiz, esnaflarımıza kredi verebiliriz. Bayramdan önce gelmiyorsa bayramın hemen sonrası bu finansman gelir ve esnafımızın ihtiyaç duyduğu kredileri vermeye başlarız. Biz finansmanların bir an önce verilmesini hatta artırılmasını bekliyoruz. Finansman yoksa 350 değil 550 olsa krediler çok fazla bir şey ifade etmez diye düşünüyorum. Onun için dört gözle finansman bekliyoruz. Yıllık faiz oranımız yüzde 9,5’tur. Bu tamamen destek amaçlı verilen bir faiz olduğu için bu rakamlar bu şekilde veriliyor. Düşsün diyoruz ama bu atmosferde düşmesi söz konusu değil. Bu krediyi almak için esnaf ve sanatkar olması gerekiyor. Aksi takdirde krediyi alamaz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücretin gerek çalışanlarımıza, gerekse emeklilerimize büyük fayda sağlayacaktır. Yapılan ara artışın sevindirici olduğunu belirtmek istiyorum” dedi. 
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bütün insanların bayramını tebrik eden Başkan Çınar, “Bütün insanlarımızın, Manisalıların, ülkemizin bayramını yürekten kutluyorum. Her günün bayram tadında geçmesini diliyorum. Herkese selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Bakan Şimşek açıkladı: Dünya Bankası'ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak aldık Bakan Şimşek açıkladı: Dünya Bankası'ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak aldık


 

Editör: TE Bilişim