Manisa eski Valisi Refik Arslan Öztürk bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde vefat etti.

Refik Arslan Öztürk'ün vefatı Manisa'da büyük üzüntüyle karşılandı. 

KİM NE DEDİ? 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: 

Mütevazi yönetim anlayışı, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılması, dürüstlüğü ve örnek kişiliğiyle gönlümüzde ölümsüz bir yer edinen Manisa eski Valimiz Refik Arslan Öztürk’ün vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Eski Çevre İl Müdürü İhsan Mayda: 

Değerli arkadaşlarım. Yıllarca Manisa da birlikte çalıştığımız Eski Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk beyefendi vefat etmiş bulunmaktadır. Kendisine Allahtan rahmetler, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rahmetli Valim; milletini ve devletini koruyup kollamak ve sürekli birşeyler yapıp topluma yararlı olabilmek için çırpınan, devletin kaynaklarını en ekonomik şekilde kullanmaya çaba sarfeden bir insandı. Mekânı cennet olsun inşallah.

Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlşkiler eski Müdürü Şehriban Yıldırım: 

İlimizde 14.01.2006 - 15.05.2008 tarihleri arasında görev yapan çok değerli valimiz sayın Refik Arslan Öztürk’ün vefat haberini aldım, çok üzgünüm.

Mütevaziliği ve devlet adamlığı ile gönüllerde unutulmayacak bir yeri olan sayın valimizi tanımaktan ve maiyetinde çalışmaktan büyük bir onur duydum.

Manisa’dan ayrıldıktan sonra irtibatımız kesilmemişti. ‘Arkadaşım’ sözünü ne zaman duysam ilk aklıma gelen Saygıdeğer Valim Refik Arslan Öztürk’e Allah’tan rahmet, çok değerli eşi Necla hanımefendiye, çocukları Yusuf ve Elif'e, torunlarına ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

Başımız sağolsun

REFİK ARSLAN ÖZTÜRK KİMDİR?

1949 yılında Yozgat’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Lice, Ömerli ve Demirci kaymakam vekillikleri, Reşadiye, Silopi, Finike ve Söğüt kaymakamlıkları, Sivas vali yardımcılığı ve Bilecik, Niğde, Erzincan, Manisa valilikleri yaptı. 27 Nisan 2008 tarihinde merkez valisi olarak atanmıştır.1995 yılında Niğde valiliği yaptığı sırada Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 2004 yılında Erzincan valiliği yaptığı sırada Parlamento dergisi, 2006 yılında Manisa valiliği yaptığı sırada da Meclis Dergisi tarafından yılın valisi seçilmiştir.

Editör: TE Bilişim