Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı

Manisa Seyahat firması İzmir - Manisa yolcu ücretlerine zam yaptı. Tam yolcu ücreti 35 TL'ye öğrenci ise 33 TL'ye yükseldi. Akaryakıt fiyatlarındaki artış zamma gerekçe gösterildi. 
Zamlı tarife uygulanmaya başlarken fiyatlara tepkiler var. Manisa ile Bornova'daki Manisa kavşağı arasındaki mesafe yaklaşık 30 kilometre. Manisa ile İzmir otogarı arasındaki mesafe ise 35 kilometre. Manisa'dan İzmir'e gitmek isteyen bir kişi ortalama kilometrede 1 lira para ödemek zorunda.
Zamlı tarife özellikle Manisa'dan İzmir'e ve İzmir'den Manisa'ya gidip gelen üniversite ve lise öğrencilerini olumsuz yönde etkileyecek.
İzmir ile Manisa arasında mekik dokuyan bir öğrenci her gün beslenme masrafı hariç en az 66 TL para harcamış olacak. Bazı öğrencilerin aktarmalı olarak ulaşım sağladığı düşünüldüğünde günlük ulaşım maliyet 100 tl'yi bulacak. Bu durumda bir öğrencinin aylık ulaşım maliyeti 2 bin ila 2 bin 500 TL civarında olacak. 
Aynı durum İzmir'de veya Manisa'da çalışan, servis imkanı olmayan çalışanlar için de geçerli.

Zamlı tarifeyle ilgili sosyal medyada binlerce yorum yapıldı. 
Öte yandan fiyat artışı Manisa’da otostop yapan kişi sayısını da artırdı. Özelikle üniversite öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar da yol güzergahında özel araçlarla İzmir’e gidebilmek için otostop çekiyor. Ve böyle giderse otostop çeken kişi sayısı daha da artacağa benziyor. 
 

Editör: TE Bilişim