Manisa Ticaret Borsasına ait Canlı Hayvan Borsasında hazırlıklar tamamlandı. İlk büyükbaş kurbanlıklar geldi. Kars’ın Selim ilçesinden Manisa’ya gelen Reşit Turan, 16 adet büyükbaşı getirip padoklara yerleştirdi.  Getirilen düveler 400-500 kilo arasında gelirken, fiyatı ise 23 bin ila 26 bin lira arasında değişiyor. Birkaç gün içinde özellikle büyükbaş hayvancılığın en çok yetiştiği Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden hayvanlar Canlı Hayvan Borsasına getirilecek. 
Manisa’ya birkaç ay önce geldiğini ve getirdiği 32 düveden 16 tanesini sattığını, kalan 16’sını ise hayvan pazarına getirdiğini belirten Reşit Turan, “32 tane düvemiz vardı. 16 tanesini sattık. 16 tanesini de hayvan pazarına getirdik. Hayırlısıyla inşallah satılır. 4 yıldır Manisa’ya büyükbaş hayvan getiriyorum. Fiyatlar yeme, silaja bağlı. Saman pahalı. 2 bin 500 lira saman, silaj 315 lira, yem 400 küsur yani altından kalkınmıyorum. Buna bir çare bulmaları gerekiyor. Baştakiler, bizi yöneten, yönlendirenler bir çare bulması lazım. Çiftçi de kazansın, hayvancı da kazansın. Halkta yararlarsın. Kiloya girince 58-59 liradan satıyoruz ama böyle toplu 23 bin liradan başlıyor 25 bin liraya kadar çıkıyor. Kilo olarak 450’nin üstünde geliyorlar. İnsanların bütçesi uygun olursa herkes kurban alıp keser ama bütçesi uygun değilse kurban kesmesi zordur” dedi.

Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Editör: TE Bilişim