Haber: Ahmet ÜNSAL

Manisalılar bu yıl kurban kesimi yerine 9 günlük uzun tatili değerlendirerek ailecek tatil planlaması yapması dolayısıyla Valiliğin ön gördüğü kesim yerleri boş kaldı. Bazı vatandaşlar gösterilen kesim yerleri yerine evlerinin önü ve oturdukları sitelerin girişlerinde kapılara asarak kesimi gerçekleştirdi.

İTFAİYE BAHÇESİNDE KESİM YAPILDI

Bazı vatandaşlarda kendilerine gösterilen kesim yerleri yerine boş arsalarda kesimlerini yaptılar. Manisa merkez İtfaiye de kurban kesimi yapılacak yerler arasında gösterildi.Vatandaşlar geçen yıla oranla bu yıl küçük baş kesimi yerine büyük çiftliklerdeki büyük baş ortak Dana ya girmesi dolayısıyla itfaiye kesim yerinde ‘Meeeee’ sesleri yerini sessizliğe bıraktı.
İtfaiye çalışanları görevlerini birbirine devrederken bayramlaşmayı da ihmal etmediler. Bayramlaşmasını tamamlayan itfaiye erleri kendi kurbanları bulundukları işyerlerinde kesti.
    
KESİM YERLERİ BİR ÖNCEKİ YILA ORANLA BOMBOŞTU 

Manisa Valiliğin ön gördüğü Şehzadeler ilçesi ve Yunusemre ilçelerinde gösterilen kurban kesim yerleri geçtiğimiz yıla oranla daha sakin idi. Hayvan Borsasının bulunduğu Şehzadeler ilçesi Turgut Özal mahallesi, Alaybey Pazar yeri, Yunusemre ilçesindeki Laleli Pazaryerindeki kesim yerlerine büyük ve küçük baş kurbanlıklarını getiren vatandaşlar buldukları kasaplar yardımıyla kurbanlıklarını dualar eşliğinde kestiler.
 
HASTANE ACİLLERİNDEKİ SAĞLIK PERSONELİ ACEMİ KASAPLARIN KESİKLERİNİ DİKTİ 
 
Bazı vatandaşlarda kurbanlıklarını kendi imkanları doğrultusunda kesmeye çalışırken vücutlarının çeşitli yerlerini keserek hastanelik oldular.
Şehir Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi acilleri sakar kasaplara ev sahipliği yaptı.
   
VATANDAŞLAR SOKAK ARALARINDA KESİM YAPTI ZABITALAR ORTALIKLARDA YOKTU

Valiliğin gösterdiği kesim yerleri dışında kurban kesimlerini gerçekleştiren vatandaşlara yönelik Manisa Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı, Yunusemre Zabıta Müdürlüğü ile Şehzadeler Zabıta Müdürlüğü ekipleri her hangi bir denetim görevini yerine getirmeyince vatandaşlar gösterilen bölgeler dışında kesim yapmaya devam etti.
Küçük ve büyük baş kurbanlık deriler Türk Hava Kurumu, yardım vakıfları ve derneklerce kesim yerlerinden toplandı.

ÇOCUKLARDA BAYRAM ŞEKERİ ALMA YARIŞINA GİRDİ   

Büyükler kurban kesim işleri ile uğraşırken Çocuklarda  her zaman olduğu gibi kapı kapı dolaşıp bayram şekeri toplamak için birbirleriyle yarış haline idi.Hatta kapıların zillerini kim önce çalacak diye sokak aralarında maratonlara taş çıkartan deparları attılar..

Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde kaçak ürün ele geçirildi

Editör: TE Bilişim