HABER: AHMET ÜNSAL
Göllerin kurumasını fırsata dönüştürmeye çalışan bazı uyanık çiftçiler ise gece yarısından başlayan günün ilk ışıklara değin sürdürdükleri toprak parselasyon girişimleri Jandarmanın dronlarına takıldı.

Bu ilginç toprağına toprak katma olayı Manisa’nın Gölmarmara ilçesinden başlayan Salihli ilçe sınırlarına kadar uzanan Kemerdamları Mahallesi Marmara Gölü Mevkiinde yaşandı.

Salihli ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı Poyrazdamları Jandarma Karakol ekipleri A.S, isimli çiftçinin birkaç traktörünü arkasına taktığı dev pullukları kuruyan göle doğru sürdü. Jandarma timleri bölgeye gelerek 27 yaşındaki çiftçiyi kuramaya yüz tutmuş gölde traktörü ile mevcut arazisine arazi eklerken suçüstü yakaladı.

Jandarma timleri A.S. isimli çiftçi hakkında tutanak düzenleyerek işlem yaptı. Konuyla ilgili olarak ta Gölün sorumluluğunda olan Devlet Su İşleri Manisa İl Müdürlüğü ile DSİ İzmir Bölge Müdürlüğüne bilgilendirmede bulundu. Öte yanda da ilgi hazine arazisi üzerinde yasal olmayan işlemde bulunduğu gerekçesiyle de çiftçi A.S’nin ifadesine başvurmak üzere karakola götürüldü.

Editör: TE Bilişim