MUDER tarafından başlatılan 3 ayrı kurban projesinde Manisa’daki ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere, yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine ve Manisa’da yaşayan ihtiyaç sahibi muhacirler, Kurban Bayramında paylaşmanın farkını yaşayacak. Adak, akika ve kurbanlık için bedelin 750 TL olduğu öğrenilirken, geçtiğimiz yıl projede çok sayıda ihtiyaç sahibinin yüzü gülmüştü.
MUDER Yönetim Kurulu Üyesi, öğrenci evlerinden ve ihtiyaç sahibi ailelerden sorumlu İnsani Yardım Derneği (İHH) Manisa eski Başkanı Halil Uysal yaptığı açıklamada, Paylaşmak kardeşliktir sloganıyla yola çıktık. İhtiyaç sahibi ailelerimize ve öğrencilerimize dağıtmak üzere vekalet usulü adak, akika ve kurbanlar için bir kurban bedeli 750 TL olarak belirlendi. MUDER olarak 3 ayrı proje ile yola çıktık. Bunlardan birincisinde Kurbanlarınızı dünyanın yetim mazlum ve mağdur coğrafyalarına ulaştırıyoruz. Bu yılda, her yıl olduğu gibi 4 yıldır Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıkta olan Ekvator bölgesi, Uzak Asya, kardeş ülke Endonezya’da kurbanlarınızı ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Okyanusta damla misali, her yıl Manisalı hayırsever gönül dostlarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere adak, akika ve kurbanlarınızı kesiyoruz.” dedi.

Alan el değil veren el oluyorlar
MUDER olarak geçtiğimiz yıl Manisa’da bir ilke imza atarak gerçekleştirdikleri ihtiyaç sahibi muhacir ailelere yönelik kurban kapmayası hakkında da bilgi veren Uysal, “Bu proje sadece Manisa’da. Geçen yıl Manisa’da ilkini başlattığımız proje ile Manisa’da yaşayan ihtiyaç sahibi muhacir ailelerimiz, çocuklarıyla beraber, ailece kestikleri ve dağıttıkları kurbanlıklarını sanki kendi ülkelerinde memleketlerindeymiş gibi bayram havası içinde kurban bayramını yaşamışlardı. İhtiyaç sahibi ailelerimiz, kendi kurbanlıklarını kurban pazarından kendileri alarak, alan el değil veren el olmuşlar ve kestikleri kurbanlıklarını ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmışlardı. Bu kurban bayramında da muhacir ailelerimiz sevdiklerinden uzak boynu bükük bir bayram olmaması için, kapısını çalacak bir parça et getiren olur mu diye bekleyen değil, veren el olması için, birden fazla kurban kesecek olan hayırsever gönül dostlarımızın kurbanlarını muhacir ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz.” diye konuştu.
Dernek olarak 3’üncü projelerinden de bahseden Uysal şunları söyledi: “Bu kurbanda da ihtiyaç sahibi ailelerimize ve öğrencilerimize dağıtmak üzere vekalet usulü kurbanlarınızı kesiyoruz. Ayrıca hayırsever gönül dostlarımızın kesmiş oldukları adak, akika ve kurbanlıklarını ihtiyaç sahibi ailelerimize beraber ulaştırmak üzere Kurban Bayramı boyunca 7/24 hizmet vereceğiz.Bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerimiz 0 532 310 92 60 nolu telefondan ulaşabilirler."
(SC-Y)

 

Editör: TE Bilişim