Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi

Baştan sona yenilenen okulda okul öncesi 8, ilkokulda ise 12 öğrenci olmak üzere 20 öğrenci eğitim görüyor.  Okulda ilkokul öğretmeni Şule Özer, anaokulu öğretmeni Pınar Yafalı görev yapıyor. Ayrıca öğrenciler güzel havada tertemiz bir ortamda ders işleme imkanı buluyor. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şube Müdürü Levent Çimen ile birlikte okulu ziyaret etti, incelemelerde bulundu. 


Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “2016 yılında köy okulumuz taşıma nedeniyle kapatılmıştı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 12 ilkokul, 8 okul öncesi olmak üzere 20 öğrenci eğitim öğretime başladı. Biri okul öncesi, biri ilkokulu öğretmeni olmak üzere 2 öğretmenimiz görev yapıyor. Okulumuzun bahçesi son derece düzgün ve çocuklarımızın yaşam alanlarına uygun. Bu süreç içerisinde bize okulun hazırlanmasında emek veren Sarma Köyü Muhtarımız Ramazan Şenli’ye ve ailesine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
Demirtaş, köy okullarının açılmasını kolaylaştıran yönetmelik değişikliği ile ihtiyaç duyulan tüm noktalarda köy okullarının eğitim sürecine dahil edileceğini kaydetti. 
Sarma Köyü Muhtarı Ramazan Şenli, “Çok şükür okulumuzun yeniden eğitim öğretime başlamasından dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tek amacım bugünleri görmekti. Okullarımız yıkılmasın, okullarımız cıvıl cıvıl olsun. Çok şükür bugünleri gördüm. Allah nasip ederse okulumuzu öğretmenlerimizle birlikte daha ileriye taşıyacağız” dedi. 
Manisa Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, “Bu işte en çok emeği geçen Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve muhtarımızdır. Bu konuda desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hayatta öğrenebildiğim süreci bir tek şey vardır. En güzel hizmet insana yapılan hizmettir. Ama bu insan eğitim oluyorsa bu yapılan hizmet kutsaldır. Elimizden geldikçe muhtarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bu köyümüzü eğitimiyle sesiyle her şeyiyle Manisa’ya ve Türkiye’ye duyurma çabası içerisindeyiz. Öğretmen kardeşlerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim