İzmir’de trans bireyi feci şekilde darp edip, gasp ettiler! İzmir’de trans bireyi feci şekilde darp edip, gasp ettiler!

Uzun zamandır kondordato halinde olan Keskinoğlu, Ziraat Bankasının dün gerçekleştirdiği açık artırma usülü ile yapılan satışının ilk aşamasını Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi A.Ş kazandı. 
Abalıoğlu Genel Müdürü Mesut Ergül yaptığı açıklamada; “Sektöründe yakından takip ettiği üzere Ziraat Bankası 30.11.2022 tarihinde yüzde 99.4 oranında hissesine sahip olduğu Akhisar merkezli Keskinoğlu’ndaki paylarını satışa çıkarmıştı. 
21 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi A.Ş. olarak bizimde yer aldığımız satış ihalesinin ilk aşaması şirketimiz lehine sonuçlanmıştır. 
İhale, Ziraat Bankasının yetkili organları tarafından onaylandıktan sonra kesinleşecektir. İhale sonucunun kesinleştiğine ilişkin yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde, banka ile şirketimiz arasında pay devir sözleşmesi imzalanacaktır. Pay devir sözleşmesi imzalanmasından itibaren 2 iş günü içerisinde Rekabet Kurulu’na gerekli başvuru yapılacaktır. Rekabet Kurulu onayının alınmasını takiben yapılacak ödeme neticesinde hisse devri gerçekleşecektir. 
İhale ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeğimizi belirtir, ülkemize ve şirketimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. 
ABALIOĞLU LEZİTA HAKKINDA
Abalıoğlu’nun yem sektöründeki 50 yıllık tecrübesinden aldığı güçle Türkiye’nin en önemli piliç eti üreticilerinden biri olarak faaliyet gösteren Lezita, piliç eti pazarında ilk 5, ileri işlenmiş yenilikçi ürünler pazarında ilk 2 oyuncudan biridir. İzmir-Kemalpaşa’da, toplam 190 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en modern et entegre tesisinde piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimi yapan Lezita, saatte yaklaşık 25.500, günde ise yaklaşık 400.000 adet üzerinde piliç işleme kapasitesine sahiptir.
2006 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyerek sektöründe en çok tercih edilen ve sevilen markalardan biri haline gelen Lezita, güçlü satış ağı sayesinde tüm Türkiye'deki ulusal ve yerel zincir mağazalarda, toplu tüketim ve perakende kanallarında ürünlerini tüketicilerle buluşturmaktadır.
Lezita; yenilikçi ürünlerinin itici gücüyle 2018 yılını sektörün üzerinde büyüme ile kapatırken, cirosunun önemli bir kısmını ileri işlenmiş ürünlerden elde etmektedir. Ürünlerini 30’dan fazla ülkeye ihraç eden ve yaklaşık 3000 kişiye iş olanağı sağlayan Lezita, yenilikçi atılımları ile pazar lideri olmayı hedeflemektedir.

Editör: TE Bilişim