Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi’nin 365 dönümlük bir alanda hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci etabındaki yıkım, moloz kaldırma ve alan düzeltme çalışmalarını yerinde inceledi.  Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Çelik,  firmanın kazasız belasız bir çalışma için gerçekleştirdiği kurban hayrına da katıldı. 

Tekbirler ve dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurban hayrından sonra bir değerlendirmede bulunan Başkan Çelik “Kentsel dönüşüm alanındayız. Yüklenici firmamız işinin neredeyse yarısını tamamladı. Hummalı bir şekilde de çalışmalar devam ediyor. Bir taraftan boşaltılan evlerin yıkımları bir taraftan da molozların alandan taşınarak alanın düzeltilmesi çalışmaları devam ediyor. Yüklenicimiz işlerin kazasız belasız tamamlanabilmesi için bir kurban kestirmek istediğini ifade etti. Biraz önce kurbanımız tekbirler eşliğinde kesildi. Hep birlikte de işlerin kazasız belasız tamamlanabilmesi için niyazda bulunduk. Allah hayırlarını ve dualarımızı kabul etsin. Rabbim sağlık ve afiyet içerisinde inşatların başladığını, akabinde de hak sahiplerine evlerini teslim etmeyi nasip etsin.”

“NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR”
Kentsel Dönüşüm Projesi ile Manisa’nın 50 yıllık kanayan yarasının çözüm bulacağına dikkat çeken Başkan Çelik “ 50 yıllık kanayan bir yara…Çözülememiş. Böylesine sıkıntılı bir bölgede Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz.  Ne kadar şükretsek azdır” dedi. 

“NEREDEYSE HALKIMIZIN TAMAMI PROJEMİZE GÜVENDİ”

Halkın büyük bir desteği ve teveccühü ile projeyi hayata geçirdiklerine değinene Başkan Çelik “Konut alma hakkı olanların % 95,5’u , işyeri alma hakkı olanların % 100’ünün muvafakatlarını alarak bu projeyi yürütüyoruz. % 4,5 ‘luk kısmında büyük bir kısmı gayip ya da çok hisseli olup uzlaşamadıkları için mahkemelik oldukları için imzalamayanlar. Neredeyse halkımızın tamamı projemize güvenerek getirip evlerini teslim ettiler.” şeklinde konuştu.  

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama

Projeye destek olan ve emek verenlere teşekkür eden Başkan Çelik şöyle devam etti; “Emeği geçen Milletvekillerimize, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüze, Genel Müdür Yardımcılarımıza, Bakanlık Bürokratlarına, bu projede çok ciddi katkısı ve desteği olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’de yapılan bütün projelerde ve eserlerde olduğu gibi bu projenin de asıl mimarı ve destekleyicisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” 

Editör: TE Bilişim