Evcil hayanlar arasında yer alan papağanlar, tekrar ettikleri kelimeler ve konuşma kabiliyetleriyle insanları kendilerine bağlıyor. Özgürlüklerine oldukça düşkün olan bu kuş türü insanlarla da bir arada yatmaya da oldukça yatkın.  
Çakıl isimli papağan da Karasu ailesinin bir ferdi gibiydi. Ancak ne olduysa bundan 2 ay önce oldu. Sahibi  Ruşen Karasu’nun omuzundayken aniden ürküp pencereden uçan Çakıl, gözlerden kayboldu. Büyük şok yaşayan aile kuşlarını aramaya başladı. İlanlar, paylaşımlar derken papağan bir türlü bulunamadı.   
Tam umudu kesmişken müjde yüzlerce kilometre uzaklıktaki Erzurum’dan geldi. 
Bundan sonrasını Ruşen Karasu’dan dinleyelim: 
“Çakıl bana geldiğinde 2 aylıktı daha tüyleri yoktu, şırınga ile besledim. 8 Haziran 2022 akşamı bağ evimizde ailecek yemek yerken omuzunda bir şeyden ürktü ve kaçtı. Arkasından gittik fakat bulamadık. Daha sonra sosyal medyadan kaybını duyurdum. Bu civardaki muhtarlara falan haber verdim. Birkaç defa Tekelliler köyünden arandım, görüldü diye… 4-5 defa gitmeme rağmen bir türlü denk gelemedim. Ümidim kesilmişken 2.5 ay sonra geçen pazartesi arkadaşım Ömer Türksoyuer eşi ile otururken benim Facebook paylaşımımı görüyorlar.  Ve eşi Halıtlı mahallesinde annelerinin komşusunun bu tarz bir papağan bulduklarını söylüyor. Sonra pazartesi Ömer beni aradı ve Çakıl’ın neler dediğini sordu. Ben de var olan videolarını gönderdim. Bilezik numarasını gönderdim. Kuşun o olduğu anlaşıldı. 
ERZURUM’A GİTMİŞLER 
Ancak kuşun Erzurum’a gittiğini, eylülde geleceklerini söylediler. Bulan kişi Şehir Hastanesi Anestezi Uzmanı Deniz Beymiş. Zeytinliklerinde piknik yaparken yakalamışlar. Eşi hastaları olduğu İçin Erzurum’a gitmiş, bırakacak kimse olmadığı için kuşu da götürmüşler. Allah onlardan razı olsun. Hiç zorluk çıkarmadan, bir delikli kuruş bile talep etmeden, yaptıkları masrafları bile almadan, kuşu vereceklerini, onlarda emanet olduğunu bildirdiler. Allah razı olsun onlardan. Daha sonra Erzurum Fiat Bayi Çimenler Oto İbrahim beyle irtibata geçtik. Çakıl’ı aldırdık. Tofaş araç taşıma tırlarından biri ile önce Bursa’ya ve Bursa lojistik sorunlusu Kani bey sayesinde bu tarafa gelen tırlarla papağanı bana ulaştırdılar. 
Bu arada teşekkür etmem gereken önce papağanı bulup sahip çıkan Dr.Deniz Bey ve ailesine, haber veren Ömer beye ve eşine, Şendil Oto Sahibi Yahya beye ve satış müdürü Esen Beye, Çimenler Oto Erzurum Fiat Bayi Satış Müdürü İbrahim beye, Tofaş Lojistik Sorumlusu Kani Beye ve tabi ki bana ulaştıran ismini bilmediğim tır şoförlerine çok teşekkür ederim.”  

Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü

Editör: TE Bilişim