Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı Ege'de komşu dehşeti! Gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Hasan Yiğen
MANİSA (İHA) -
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kula'dan da yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Kula Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde vatandaşların getirdiği yardım malzemeleri Kula Spor Salonu'nda toplanarak depremzedelere ulaştırılmak için tırlara yükleniyor.
Yüzyılın en büyük depremlerinden etkilenen depremzedeler için Kula halkının tek yürek halinde seferber olduğu yardım kampanyasında duygulandıran görüntüler de oraya çıkıyor. Gencinden yaşlısına vatandaşların beraberlik içerisinde çalıştığı kampanyada bir koliden çıkan not, gönüllü olarak çalışan öğretmenleri gözyaşına boğdu. Doğum esnasında bebeğini kaybettiği öğrenilen duyarlı bir annenin, anne karnındayken dünyaya gözlerini yuman bebeği için aldığı, ancak hiç kullanılamayan bebek kıyafetlerini bir koliye koyup içerisine de "Hepsi bir anne özeniyle yıkanıp hazırlandı. Ben yavrumu kaybettiğim için hiç giydiremedim. Dualarım sizinle. Allah'a emanet olun" yazılı notu koyduğu öğrenildi. Annenin bu davranışı, salonda görevliler tarafından takdir edildi.

Minik İşfak'ın çizdiği resim
Öte yandan 10 yaşındaki İşfak Sağlam'ın kendi elleriyle çizdiği resim ve üzerine yazdığı not da duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Türk bayrağının göndere çekilmiş halinde bir resim çizen minik kız, korku içerisinde bekleyen vatandaşları da çizip üzerine 'Allah yardımcınız olsun. Bugünler de geçecek.' notunu yazdı. Kullanılmamış kıyafetlerin üzerine bu notu bırakan minik kız, bir diğer yandan da koli içerisine koyduğu kıyafetlerin arasında çikolata, bisküvi ve şeker de koyduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim