Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununu ortadan kaldırmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Mart ayında temelini attığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi. Dev tesiste çalışmaların tamamlandığına dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Membran 1. Lot için serim işlemi tamamlandı. Manisa’nın çöp sorununu çözecek ve Belediye tarihinin en büyük yatırımı olan tesisimizde sona geldiğimizi vatandaşlarımıza müjdesini veriyorum” dedi.
İlk soğuk çalıştırma denemelerinin de başladığını belirten Başkan Cengiz Ergün, “Geçtiğimiz Mart ayında Manisa’nın kanayan yarasına son verecek olan tesisimiz bittiğinde de düğün günü olacağını ifade etmiştik. Bu anlamda ilk deneme çalışmalarının başlamasının ardından Manisa çok önemli bir tesisi kazanmış olacak. Tesisimiz son olarak çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte açılışa hazır hale gelecek. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım sona yaklaşılan tesisi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte gezerek yapılan çalışmaları aktardı.

Editör: TE Bilişim